Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juhlava porkkana-maissikeitto

Juhlavaan porkkana-maissikeittoon käytetään esikeitettyjä maissintähkiä. Keltaisen värinsä ansiosta keitto sopii esimerkiksi pääsiäispöytään. Kun siitä jättää kerman pois, se sopii kaikille.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Juhlava porkkana-maissikeitto:

  • 4 (800 g) esikeitettyä maissintähkää
  • 25 g voita
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 ½ rkl sipulijauhetta
  • 1 tl juustokuminaa
  • ½ tl kurkumaa
  • 1 ½ tl suolaa
  • 500 g porkkanasosetta
  • 1 l kasvislientä
  • 4 dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Leikkaa jyvät tähkistä irti veitsellä vuolemalla. Sulata voi kattilanpohjalla ja pehmennä maissia murskattujen valkosipulinkynsien ja mausteiden kanssa muutama minuutti.

2. Lisää porkkanasose, kasvisliemi ja kerma. Anna ainesten kiehua 5 minuuttia.

3. Soseuta keitto, mutta jätä hieman keittoon suutuntumaa.

Vinkki: Jos et löydä valmista porkkanasosetta, kuori ja paloittele 500 grammaa porkkanoita. Kypsennä vähässä vedessä mikrossa ja soseuta.

Ohje: Kaisa Liski

Lisää reseptejä: Paahdettu porkkanakeitto Porkkana-kookoskeitto Ruoka.fi: Linssi-porkkanakeitto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juhlava porkkana-maissikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.