Hyvinvointi

Parhaat häämatkakohteet Suomessa

Aina häämatkaa varten ei tarvitse lähteä kaukomaille. Rentoutuminen ja hoidot kylpylässä, yöpyminen lasi-iglussa tai boutique-hotellissa kaupungin keskustassa ovat kaikki mahdollisia koti-Suomessa. Löytyisikö näistä vaihtoehdoista romanttisen viikonloppuhäämatkanne kohde?

häämatkalaisten kuohuviini

Naantalin kylpylä tarjoaa hemmottelua

Naantalin Kylpylä sijaitsee nimensä mukaisesti Naantalissa meren äärellä. Se kuuluu ainoana pohjoismaisena kylpylänä kansainväliseen Royal Spas of Europe -ketjuun. Se on myös listattu maailman sadan parhaimman kylpylän joukkoon. Naantalin kaupungilla on pitkät kylpyläperinteet: maine kylpyläkaupunkina sai alkunsa Viluluodon lähteen löytymisestä, ja 1700-luvulla terveyslähteenä käytetyn paikan viereen rakennettiin pieni kaivohuone.

Kylpylässä on hiljattain remontoituja Deluxe-huoneita ja samppanjabaari. Jos haluat luksusta, kylpylän päärakennuksessa on kaksikerroksisia Presidenttisviittejä.

Voit nautiskella myös wellness- ja kauneuspalveluista sekä lukuisista harrastusmahdollisuuksista. Lähellä on erinomaiset ulkoilumahdollisuudet ja neljä golf-kenttää.

Villa Maija on tunnelmallinen

126-vuotias Villa Maija Hangossa tarjoaa menneen maailman tunnelmaa nykyajan mukavuuksin.

Tullijohtaja, hovineuvos Von Haartman rakennutti Villa Maijan vuonna 1888. Suuren, kolmikerroksisen päähuvilan julkisivua hallitsevat porrastetut, koristeelliset lasiverannat ja huvilan edessä oleva terassi. Villa Maija on suojeltu asemakaavassa.

Päärakennus Villa Maijan huoneet ovat tilavia. Merenpuoleisissa huoneissa on lasiveranta tai parveke.

Krapissa aitoon savusaunaan

Restauroidussa latorakennuksessa toimiva Hotel Krapi sijaitsee Tuusulan golfkerhon vieressä.

Samassa pihapiirissä on 1880-luvun puuhuvilassa sijaitseva Krapihovi-ravintola, Palvaamo, Aitta, Alitupa, Viinikellari, Ravintola Mankeli & kesäterassi sekä kesäteatteri.

Voit varata vaikka yksityisen savusaunan Tuusulanjärven rannalta. Lisäksi hotelli tarjoaa lainaan polkupyöriä. Hotellilta on vain viisi kilometriä Ainolaan, joka on säveltäjä Jean Sibeliuksen entinen koti.

Romanttiseen viikonloppuun sopii Krapi Superior-huone, jossa on oma kylpyhuone kylpyammeella ja sadesuihkulla.

Järvimaisema


Kesäinen Suomi on kaunis paikka lomailla. Kuva: Mirva Kakko/OM-arkisto

Vanajanlinnan upeat maisemat

Vanajanlinna valmistui vuonna 1924 metsästyslinnaksi, ja se on toiminut muun muassa lomakotina sekä kansanopistona ennen hotelliksi avaamista. Vanajanlinnan päälinnassa on 30 huonetta sekä neljä ylellistä suitea. Huoneista avautuvat näkymät linnaa ympäröivään puistoon sekä järvelle. Vaihtoehtoja yöpymiseen tarjoavat myös Ratsulan päärakennus sekä Ratsulan talojen tilavat golfhuoneistot sekä Golf suitet. Huoneet on entisöity entisajan tyyliin kalusteita ja kankaita myöten.

Hotellin alueella on kuntosali, kauneuspalveluja sekä kylpylä. Lisäksi hotellin läheisyydessä sijaitsee Euroopan yhdeksi hienoimmista golfkeskuksista luonnehdittu Linna Golf.

Satulinnassa pääsee vaikka patikoimaan

Satulinna Ryökäsveden Urmaslahden rannalla Hirvensalmella on kartanohotelli. Viime vuosina Satulinna on tullut tutuksi Vain Elämää -sarjan pitopaikkana.

Linnassa on viisitoista kahden hengen huonetta ja lisäksi kaksi sviittiä, joista toisessa on oma sauna. Hotellissa on savusauna ja mahdollisuus esimerkiksi uintiin, melontaan, souteluun, patikointiin ja kalastukseen.

Haikon kartanossa historiallista tunnelmaa

Hotelli Haikon Kartano sijaitsee noin puolen tunnin ajomatkan päässä Helsingistä ja 10 minuutin päässä Porvoon Vanhasta kaupungista.

Kartano-, kylpylä- ja kokoushotelli sijaitsee puiston keskellä merenrannalla. Kartanohotellin huoneet on sisustettu yksilöllisesti historialliseen kartanotyyliin. Kartanossa majoittuvat nauttivat aamiaista erillisessä, rauhallisessa aamiaishuoneessa. Yöpymiseen sisältyy aina Fitness Studion ja kylpylän vapaa käyttö.

Huoneeseen on mahdollista tilata lisämaksusta kukkakimppu, suklaata, hedelmäkori, juustolautanen, coctailpaloja tai samppanja- tai kuohuviinipullo.

Hotel Auroraan revontulia katsomaan

Santa’s Hotel Aurora on hotelli, jossa yhdistyvät tunturimökin ja hotellimajoituksen parhaat puolet Luostolla. Kaikissa huoneissa on oma sauna ja osassa myös oma takka. Santa’s Hotel Auroran teemana ovat revontulet. Tästä syystä hotellin ikkunat osoittavat pääosin pohjoiseen (revontulien katseluun paras suunta), lisäksi hotellissa on ainutlaatuinen revontulihälytin.

Ympäröivä Pyhä-Luoston kansallispuisto tarjoaa monia aktiviteetteja, kuten patikointia ja kalastusta.

Hotel Kakslauttasen igluun unille

Hotelli Kakslauttanen sijaitsee Saariselän tunturialueen keskellä kaunista Lapin maisemaa. Hotelli Kakslauttasessa on 40 hyvinvarusteltua kelomökkiä 2-10 hengelle sekä 20 kahden hengen lasi-iglua (majoittuminen elokuun loppu – huhtikuun loppu). Iglut on tehty lämpölasista, mikä pitää asiakkaat lämpiminä arktisissa olosuhteissa. Paikan päällä on maailman suurin savusauna.

Pariskunnille tarjolla on myös yli 60 neliöinen kelomökki ammeen ja saunan kera. Mökin terassilla on ulkoporeallas.

Aktiviteettilistalta löytyvät muun muassa opastetut safarit moottorikelkoilla, poroilla tai koiravaljakolla talvisin, kanootti- ja kalastusretket, maastopyöräily sekä kullanhuuhdonta kesäisin.

Lapin yö


Lapin yö on kaunis. Kuva: Ari Heinonen/OM-arkisto

Hotelli Kämp on klassikko

Hotelli Kämp on Helsingin Kluuvissa sijaitseva hotelli, joka on perustettu vuonna 1887. Kämp oli vuosisadan vaihteessa kaupungin huvielämän keskus ja yksi maan tunnetuimmista hotelleista. Alkuperäinen Kämp purettiin 1960-luvulla uuden toimistorakennuksen myötä, mutta osia siitä – muun muassa Pohjoisesplanadin puoleinen julkisivu – rakennettiin kopioina osaksi uudisrakennusta. Hotellitoiminta käynnistyi uudelleen vuonna 1999.

Spa Kämp tarjoaa räätälöityjä spa-hoitoja, ylellisen sauna-osaston sekä pilates- ja joogatunteja. Käytettävissä on myös hyvin varustettu 100 m&³2;:n kuntosali. Helsingin tuomiokirkko on 6 minuutin kävelymatkan päässä hotellista ja Bulevardin ostoskatu on 300 metrin päässä.

Best Western Premier Hotel Katajanokka

Helsinkiläisen Hotel Katajanokan vanhin osa on peräisin vuodelta 1837 ja pääosa vuodelta 1888. Rakennus toimi alun perin lääninvankilana ja tutkintavankilana, jonka toiminta päättyi vuonna 2002. Rakennuksen historiasta muistuttaa edelleen Museoviraston suojelema keskikäytävä, ulkoseinät ja linnan muuri. Mittavien kunnostustöiden jälkeen korkeatasoinen, nykyaikainen hotelli avasi ovensa toukokuussa 2007.

Hotellia ympäröivä vehreä ja avara Linnanpuisto on rauhaisa paikka rentoutua. Hotellin rauhasta Helsingin ydinkeskustaan siirtyminen vie kuitenkin vain noin 10 minuuttia raitiovaunulla. Kävellen matkaan menee vartin verran.

Saatavilla on Best Romance -paketti, johon kuuluu majoitus Premier-huoneessa, samppanja tai kuohuviini sekä hedelmät huoneessa. Aamulla aamiainen tarjoillaan huoneeseen.

Bengtskärin majakkaan aaltoja katsomaan

Bengtskärin majakka sijaitsee Turun saaristossa Saaristomerellä. Majakka rakennettiin vuonna 1906 Bengtskärin kallioluodolle, jota ympäröivälle merialueelle oli sitä ennen ajanut useita laivoja karille. Museoviraston vuonna 2009 julkistamassa inventoinnissa Bengtskärin majakka on määritelty valtakunnallisesti merkittäväksi rakennetuksi kulttuuriympäristöksi.

Kuusi majakanvartijahuonetta on majakan perinteitä vaalien kunnostettu neljän hengen hotellihuoneiksi, mutta huoneen voi varata myös kahdelle hengelle.

Bengtskärin_majakka_Petri Kaipiainen/Kuvaryhmä/SKOY


Bengstkärin Majakka. Kuva: Petri Kaipiainen/OM-arkisto

Park Hotel Turkuun morsiussviittiin

Park Hotel Turku toimii vuodelta 1902 peräisin olevassa jugend-rakennuksessa, ja se sijaitsee 300 metrin päässä Turun rautatieasemalta. Park-hotellin huoneissa on yksilöllinen sisustus ja erillinen istuinalue, jossa on antiikkihuonekalut.

Rentoutumisvaihtoehtona on varattavissa oleva sauna paikan päällä. Voit myös nauttia kupillisen kahvia tai lasillisen viiniä puutarhassa tai kalustetulla terassilla. Park-hotelin vieressä on Puolalanpuisto. Turun taidemuseo sijaitsee puiston toisessa päässä, 4 minuutin kävelymatkan päässä.

Park Hotelin morsiussviitti on valoisa ja tilava, suurin puutarhaan antavin ikkunoin varustettu huoneisto. Sviitin erikoispiirteenä makuuhuone holvikaarineen ja sydänkuvioituine pikkuikkunoineen.

Hotel Astoriin nauttimaan hoidoista

Kaikki Hotel Astorin huoneet Vaasassa ovat kooltaan ja muodoltaan erilaiset. Useassa huoneessa on oma sauna. Saatavilla paketti, johon kuuluu muun muassa hoito Wasa Wellnessissä. Hotellissa tarjoillaan myös brunssi.

Lue lisää
Matkavinkit aikuisen parin kuherruskuukauteen
Punakultainen vihkisormus on trendivalinta 
Hääkakkutrendit 2015

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parhaat häämatkakohteet Suomessa

Sinun täytyy kommentoidaksesi.