Ruoka

Parhaat suklaareseptit

Suklaata pidetään yhtenä maailman herkullisimmista raaka-aineista. Poimi tästä Kotilieden lukijoiden parhaat suklaareseptit – ja nauti suklaista lohturuokaa.

Tuovin suklaakakku on täyteläinen ja tasapainoisen tuhti suklaakuivakakku, joka nostaa maullaan perinteiset kuivakakut aivan uuteen sfääriin. Kaakaoliköörillä mehukkaaksi kostutettu kakku on hurmannut jo monta lukijaa.

Suklaa-portterikakun maussa yhdistyvät maltaan ryhdikkyys ja makea suklaakuorrutus. Maanläheisen suklaakakun kruunaa mustaherukkakastike.

Gluteeniton suklaatäytekakku on aromikas, aikuiseen makuun sopiva leivonnainen. Kostea, aprikoosihillolla täytetty ja suklaalla kuorrutettu täytekakku tuo mieleen sacherkakun vivahteet.

Myös herkulliset valkosuklaa-raparperimuffinit soveltuvat keliaakikolle. Raikkaan vaniljaisten muffinien juju on makean valkosuklaan ja hapokkaan raparperin makuliitossa sekä kosteassa rakenteessa.

Valkosuklaa-sitruunavaahto on rakenteeltaan ihanan kuohkea ja maultaan raikas. Helppotekoinen vaahto sopii hyvin tarjottavaksi yllätysvieraille niin tuoreiden kuin pakastemarjojenkin kanssa.

Suklaa sopii antamaan makua myös suolaisiin ruokiin. Suklainen maksakastike saa tummasta suklaasta täyteläisen aromin ja värin.

Lisää suklaisia ruokaideoita:
Suklaa sulaa suussa
Raakasuklaa on ravinteikas trendiherkku
Tryffelit ilahduttavat suklaan ystävää
Amerikkalaiset suklaapikkuleivät selättävät suklaanhimon
Ruoka.fi: Suklaa x 6

Kuvat: Kristiina Kurronen

Kommentoi

Kommentoi juttua: Parhaat suklaareseptit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.