Ruokaideoita kesähäihin
Kokosimme tarjolle Kotilieden huikeimmat juhlatarjottavat. Valitse tästä runsaasta valikoimasta suosikkisi ja järjestä herkulliset häät!
Kesä on häiden aikaa Suomessa. Kaunis luonto, lämmin sää ja valoisat illat ovat omiaan suuren juhlan viettämiseen. Kokosimme tähän Kotilieden ruokaideoita ihaniin kesähäihin!
Lue myös: Kakkutaitelija Emma Ivane vinkkaa: Kevään trendikkäimmät kakut koristellaan lehtikullalla
Malja tuoreelle avioparille!
Samppanja tai hyvä kuohuviini on juhlava malja hääjuhlien aloituksena.
Kuohujuoman lisäksi voi tehdä myös raikasta boolia. Booli on mainio juoma, kun vieraita on paljon. Onnistunut booli tarjoaa silmäkarkkia, raikkaita kotoisia makuja, hivenen hapokkuutta, sopivasti makeutta ja kuplia.
Lue myös: Ammattilaisen vinkit: näin teet kesän raikkaimman boolin!
Alkoholipitoisten juomien rinnalla on hyvä tarjota myös alkoholiton vaihtoehto varsinkin kuumina kesäpäivinä. Nopea raparperijuoma tai sitruunalimu sopivat juotavaksi myös lapsille ja muille alkoholitonta vaihtoehtoa kaipaaville. Tarjoa juoma boolimaljasta tai kesäisenä alkudrinkkinä.
Salaatteja hääjuhlan noutopöytään
Kesähäiden noutopöytään kannattaa tehdä useampi salaatti. Kevyet salaatit sopivat vuodenaikaan, ja tarjolle saa helposti useita erilaisia makumaailmoja. Vihreä salaatti sopii alku- tai lisukesalaateiksi.
Mansikka ja meloni ovat raikkaita ja herkullisia kesäsalaatin aineksia. Limetin mehu ja mintunlehdet tuovat tähän melonisalaattiin lisäraikkautta.
Caesar-salaattikääröt ovat hauska versio klassikkosalaatista.
Yksi salaatti voi olla ruokaisampi: vaikka perunasalaatti uusista perunoista. Muista valmistaa ainakin yksi vaihtoehto täysin kasvisversiona.
Tarjoa salaattipöydässä myös tuoretta leipää. Italialainen ciabatta ja chilipatongit maistuvat salaatin kaverina.
Leivät kannattaa leikata valmiiksi viipaleiksi ja asettaa tarjolle isoihin kulhoihin. Näin leipien leikkamiseen ei kulu aikaa eikä terävä veitsi aiheuta vahinkoja kenellekään.
Helpot suolaiset pikkupalat
Noutopötään sopivat helposti syötävät pikkupalat, kuten lampaanjauhelihasta pyöritetyt tsäpäkät lihapullat, aasialaista makumaailmaa mukailevat helpot broilerivartaat ja itämainen tikkulohi sekä graavilohesta käärityt lohikääröt.
Lapsivieraille on helppo koota pikkuruoista pääruoka-annos.
Pääruoaksi klassikkoja
Jos häissä on mahdollisuus grillata, kannattaa tilaisuus hyödyntää.
Peruna on edullinen, täyttävä ja maukas raaka-aine, jota kannattaa käyttää, kun tehdään ruokaa isolle joukolle. Kesäperunat tai paahdetut grillipotut maissin kera maistuvat lihan ja kalan kaverina.
Maukkaita pääruokavaihtoehtoja ovat marinoitu naudanfilee, mausteiset broilerinnuijat ja grillattu lohi.
Kahvipöydän suolaiset herkut
Kun alku- ja pääruoka on nautittu, on aika kattaa kahvipöytä.
Voileipäkakku on kahvipöydän klassikko. Meheviä voileipäkakkuja voi muunnella loputtomasti moneen eri makuun sopivaksi. Kokeile kalaisaa, italialaista tai vegaanista versiota. Voileipäkakku kannattaa tehdä valmiiksi jo edellisenä iltana. Näin täytteen maut ehtivät kunnolla tiivistyä. Itse juhlapäivälle jää vain kakun koristelu.
Hyviä ja helppoja suolaisia tarjottavia ovat myös erilaiset piirakat. Valmista piirakat uunipelleille ja leikkaa valmiiksi annospaloiksi juhlia varten.
Tuoreesta parsasta makunsa saava pekoni-parsapiiras sopii keväthäihin, tulinen lohipiirakka on hyvä kalaversio ja mehevä tomaattipiirakka maistuu kasvissyöjillekin.
Noutopöydän makeat palat
Koska häiden kahvipöydän päätähti on yleensä hääkakku, kannattaa muu makea tarjoilu pitää maltillisena. Hyviä vaihtoehtoja ovat erilaiset pienet keksit ja leivokset. Näin vierailla jää tilaa vielä kakullekin.
Herkät murosydämet ja sitruunapikkuleivät tehdään murotaikinasta.
Chocolate chip cookies on hieman tuhdimpi keksivaihtoehto ja maistuu mainiolta kahvin kanssa. Muista myös gluteenittomat vieraat ja leivo osa cookieista gluteenittomana.
Aprikoosilla täytetyt Aleksandran leivokset ja vadelma-valkosuklaamacaronit ovat hieman vaativampia, mutta sitäkin kauniimpia juhlapöydän herkkuja.
Valkosuklaa-vadelmapiirakkatikkarit ovat piirakkaversio kakkutikkareista. Tikuista syötävät herkut ovat erityiseti lapsivieraiden mieleen.
Ruusuiset suklaasydämet saavat makua ruusuvedestä. Hieman pirteämpää makumaailmaa löytyy sitruunaisista limoncelloleivoksista.
Pienet pavlovat ovat trendikäs ja gluteeniton vaihtoehto, jotka kruunataan tuoreilla kesän marjoilla.
Hääkakku on juhlapöydän kruunu
Nykyisin jotkut parit päättävät yhden ison hääkakun sijasta laittaa tarjolle hääkakkubuffetin. Yleensä kakkubuffetissakin yksi kakku on hieman isompi tai erikoisemmin koristeltu ja siksi se virallinen hääkakku.
Lue myös: Oikeita kukkia kakun päälle? Näin saat ne pysymään virkeinä
Morsiusparin marsipaanikakku on perinteinen kakku, joka kätkee sisäänsä omenaa ja on kuorrutettu marsipaanilla.
Ruususen kinuskikakku sopii makean ystävälle. Perinteinen kermakuorrutus ja kakun päälle sokerimassasta askarellut ruusut tekevät kakusta todellisen juhlapöydän kaunistajan.
Suklainen unikonsiemenkakku on herkkupala vailla vertaa. Unikonsiemenet antavat makua ja keski-eurooppalaista vivahdetta kakkuun.
Suklaakakku maistuu suklaanystävälle, sillä suklaata löytyy niin pohjasta, täytteestä kuin kuorrutteestakin. Kakku on myös gluteeniton.
Kesähäihin sopii myös raikas juustokakku: kokeile vadelmaista tai valkosuklaista versiota.
Loppukesän häihin syntyy tuoreista kirsikoista upea suklaa-kirsikkakakku.
Lisää ruokaideoita häiden buffetpöytään:
Talvihäiden menu Häiden buffet-pöytä: paljonko ruokaa tarjolle? Noutopöydän suolaiset suupalat Juhlapöydän makeat herkut Hääkakkutrendit 2015 Ruoka.fi: Noutopöydän menu
Kuvat: Kuvapalvelu/Otavamedia
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ruokaideoita kesähäihin