Nyt kun on leivottu leipää padoissa ja kattilossa, siirrytään seuraavaksi paistinpannuun. Tämän pannuleivänohjeen bongasin jenkkikokki Sweet Paulin sivustolta. 

Alkuperäinen Skillet bread -ohje hieman muuttui käsittelyssäni. En koskaan osaa pysyä annetuissa ohjeissa. En omissanikaan. Makea Pauli käytti leipäänsä ainoastaan vehnäjauhoja, minä pistin hieman hiivaleipäjauhoja taikinan joukkoon. Kaurahiutaleetkin kävi mielessä. Leipään päätyi muutama kaapista löytynyt Kalamata-oliivikin.  Mutta aivan mielettömät tuoksut tuli uunista leivän paistuessa!

Tässä vaiheessa leipä muistutti erehdyttävästi vielä focacciaa. 

Sweet Paul sanoi omassa tekstissään, että dinnerivieraat käyvät aivan kuumana tähän leipään. Kun leipä nostetaan pöytään pannussa, se myös pysyy pitkään lämpimänä. 

Sweet Paulin pannuleipä 
1 leipä
2 1/2 dl vettä
1 rkl hunajaa tai siirappia
3/4 dl oliiviöljyä
1 tl kuivahiivaa
1 dl hiivaleipä- tai sämpyläjauhoja
1 tl suolaa
1 tl rosmariinia tai timjamia
5 dl vehnäjauhoja
LISÄKSI
oliiviöljyä
gourmetsuolaa
rosmariinia tai timjamia
Kalamata-oliiveja
Lämmitä vesi 42-asteiseksi eli hieman kädenlämpöä lämpimämmäksi. Sekoita kuivahiiva hiivaleipäjauhoihin ja lisää veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta jauhot vähitellen taikinaan ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Kohota taikinaa kulhossa liinan alla tunnin ajan. 

  • Kuumenna uuni 200 asteeseen. Painele taikina paistinpannuun ja kaada päälle hieman oliiviöljyä. Ripottele pinnalle myös muutama suolakide ja halutessasi vaikkapa tuoretta rosmariinia. Paista leipää 20-30 minuuttia riippuen pannun koosta. 

Tältä leipä näytti uunista tullessaan. Sen olisi voinut tehdä myös isompaan pannuun. 
  • Tässä Sweet Paulin alkuperäinen ohje:
Lämpimässä pannuleivässä oli hyvin välimerelliseet maut.