Himahella

Boquerones eli silakoita espanjalaiseen tapaan

4-6 annosta
500 g silakkafileitä
KYPSYTYSLIEMI
4 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1rkl suolaa
1rkl sokeria
MAUSTEKASTIKE
1 dl oliiviöljyä
1 dl valkoviinietikkaa
1 dl sitruunamehua
1tl suolaa
1 rkl sokeria
1/2 tuore punainen chili
1 ruukku persiljaa
2 valkosipulinkynttä
1,5 rkl kaprismarjoja
Nylje silakkafileet. Tämä ei välttämätöntä, mutta lopputulos on enemmän espanjalaisen oloinen, jos poistat kaloista nahat.
Sekoita kypsytysliemen ainekset keskenään ja lado fileet liemeen. Anna kalojen kypsyä liemessä vähintään 4 tuntia, miellään yön yli.
Kaada fileet lävikköön ja valuta kalat hyvin.
Sekoita maustekastikkeen ainekset ja lado kalat puhtaaseen lasipurkkiin. Kaada maustekastike päälle ja sulje. Anna maustua vähintään pari tuntia. Nauti kalat sellaisinaan, perunoiden tai hyvän leivän kera.

    Olen Tiina Rantanen,  monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin.

Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com  

Kommentoi

Kommentoi juttua: Boquerones eli silakoita espanjalaiseen tapaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *