Hölksytellään eli tuunatut "mummon" kurkut ja kaalisalaatti
Mummon kurkut, hölskykurkut, hyrskytyskurkut. Rakkaalla lapsella on monta nimeä. Nyt avomaankurkut ovat parhaassa sesongissa, joten eiku hölskyttelemään!
Hölskykaalisalaatti
1 (700 g) varhaiskaali
1/2 dl silputtua tilliä/korianteria
1/2 dl silputtua persiljaa
1 rkl sormisuolaa
3/4 dl valkoista balsamicoa tai 1/2 dl väkiviinaetikkaa
1/2 dl vettä
1 rkl sokeria tai makeutusjauhetta
1.Suikaloi kaali. Voit tehdä sen vaikka juustohöylällä. Hienonna tilli ja persilja.
2. Pane kaaliraaste ja yrtit kannelliseen kulhoon ja lisää joukkoon sormisuola. Hölskytä kaalia noin minuutin ajan, jotta suola alkaa irrottaa kaalista nestettä.
3. Sekoita sokeri, etikka ja vesi keskenään. Kaada kaalisalaatin jokkoon. Jatka hölskyttämistä vielä 1-2 minuutin ajan.
4. Pane salaatti jääkaappiin ja anna marinoitua tunnin ajan. Kaalisalaatti säilyy jääkaapissa noin viikon.
Hölskytysterveisin
Blonditiina
Olen Tiina Rantanen, monissa liemissä keitetty ruoka- ja viinitoimittaja, 7 kirjaa kirjoittanut tietokirjailija, kotitalousopettaja, purkkiblondi sekä ylpeä äiti. Olen aina ollut ruokaihminen henkeen ja vereen. Ruokafilosofiani on urani alusta asti ollut: ”Herkkuja helposti”, eikä blogini kotikeittiöön suunnitellut ruokaohjeet tee siitä poikkeusta. Ruoan lisäksi rakastan matkustamista ja maailman katsomista kamerani linssin läpi. Toimittajana otan postauksissani kantaa myös ruokamaailman kuumiin puheenaiheisiin. Yhteydenotot: tiinajrantanen@gmail.com
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hölksytellään eli tuunatut "mummon" kurkut ja kaalisalaatti