Reseptit

Piparit

Ainekset

  • 1.5 dl siirappia
  • 1.5 dl maitoa
  • 2.5 dl sokeria
  • 1 rkl soodaa
  • 100 g voita
  • 1 tl kanelia, neilikkaa, inkivääriä, pomeranssia
  • noin 8 dl vehnäjauhoja

Valmistusohje

Piparit

Ohjeella leivot noin 70 keskikokoista piparia.

1. Kiehauta siirappi, maito ja sokeri. Siirrä kattila liedeltä ja lisää sooda, voi ja mausteet. Sekoita ja anna jäähtyä.

2. Sekoita jauhot jäähtyneeseen seokseen. Piparitaikina ei saa olla liian kovaa, jotta sen voi kaulia ohueksi.

3. Kääri taikina kelmuun ja anna levätä viileässä muutama tunti tai seuraavaan päivään. Voit myös pakastaa piparitaikinan leipomista odottamaan.

4. Kuumenna uuni 200- asteeseen. Kauli taikina ohueksi ja paina levystä muotilla pipareita. Lado piparit leivinpaperoidulle uunipellille ja paista koosta riippuen 4-8 minuuttia. Anna piparien jäähtyä ennen irrottamista.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piparit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.