Suosituin rippilahja?

Tiistaina 4.5.2010, Monica Javanainen, Juhlatuulella
Kommentoi
Katsottu: 64195 kertaa

Rippilahjaksi, samoin kuin kummilahjaksi, hankitaan mielellään jotain pysyvää. Lähipiirin kannattaa neuvotella lahjaideoistaan, jottei jokaisesta paketista paljastu ristiriipusta.

Konfirmaatio on arvokas juhla, joten muukin koru on oiva lahja. Saajan kirja- ja musiikkimakua voi myös tiedustella etukäteen. Jos rippilapsi on vihjaissut säästävänsä jotakin suurempaa hankintaa varten, on sekki paikallaan.

Mikä sinun mielestäsi olisi paras rippilahja? Entä mitä muuta voisi antaa rippilahjaksi?

Asiasanat: rippijuhlat , lahjavinkit

Viestit 63

30.5.2007 klo.14:53
-Ylpeä kum...

-Ylpeä kum...

Kummi antaa ristiriipuksen, rahalahjoja varten kannattaa avata oma tili.

Vastaa
30.5.2007 klo.15:18
Heidi -74

Heidi -74

Minä sain mopon rippilahjaksi! :)

Vastaa
30.5.2007 klo.15:56
Kesätyttö

Kesätyttö

Hauska idea on hopeinen kulho, pikari tai cooleri, joka täytetään euron tai 50 sentin kolikoilla. Ja tietty sellofaania ympärille. Ylioppilaalle cooleriin ja kolikoiden sekan voi lisätä samppanajpullon.

Vastaa
31.5.2007 klo.8:21
äiti

äiti

Vanhemmat antavat ristiriipuksen, kummit voivat antaa rahaa. Oma tyttö halusi digikameran ja osti sen sitten.

Vastaa
31.5.2007 klo.13:1
aurinko

aurinko

rippiristi paras lahja sain itsekin kun pääsin ripille vuonna 1988 edelleen tärkeä minulle pidän kaulassa usein. se on enemmän kuin koru merkki suuremmasta voimasta ylhäältä taivaasta.

Vastaa
31.5.2007 klo.14:54
aatuuli

aatuuli

Sen ei välttämättä tarvi olla rippiristi joka ostetaan. Voi antaa jonkun muun korun. Meillä tuli pojalle mummilta kultainen laattariipus ja kummitädiltä kalvosinnapit. Toiselta tädiltä vähän rahaa ja toiselta ranneketju, joka ei valitettavasti käynyt oikein hyvin. Se oli heikkoa tekoa, hopeinen ja melko pian myös musta käytössä. Äitinä ostin hänelle seinäkellon, oli toivottu lahja. Ajattoman myös. Eli kannattaa kuunnella myös mitä on mielessä.

Vastaa
2.6.2007 klo.1:20
Taxu

Taxu

Poika haluaa vain rahaa. On aina ollut sen perään.Haluaa vaihtaa mopon parempaan.Tiedän että jos mopoa ei vaihdeta rahat menee pelaamiseen ja karkkiin.

Vastaa
13.6.2007 klo.12:17
Pieni on k...

Pieni on k...

Ristin antaminen on kummin tehtävä. Jos lapsella on useita kummeja, voi hankintaa sopia yhdessä, ettei rippiristejä tule useaa…

Rahalahja on jotenkin kylmä, siihen liittyy aina mielestäni jotain hyvin laskelmoitua. Minusta se ei oikein sovi rippijuhlan uskonnolliseen luonteeseen.

Lahjan antamisen ja saamisen idea on mielestäni muuttunut lyhyehkön ajan sisällä. Turhan tavarapaljouden keskellä pieni, ajatuksella hankittu lahja on aarre.

Vastaa
13.6.2007 klo.19:25
Anonyymi

Anonyymi

Aatuli! Kommentoit tätin pojallesi antamaa hopeista ranneketjua. Se ei tarkoita korun huonoutta jos se on pian musta käytössä. Hopean tummuminen johtuu kaikkein eniten hänen ihonsa ph:sta. Joillakin hopea tummuu käytössä hetkessä ja joillakin ei lainkaan. Silloin kun ihon ph on normaali kiillottaa hopea itse itseään ja se pysyy käytössä kiiltävänä. Hopea on hyvä jalometalli ja erittäin hyvä ostos tädiltä pojallesi!!!!!!!

Vastaa
19.6.2007 klo.22:1
Gummitätsy

Gummitätsy

Ylpeä kummitäti pääsee kahden kummilapsen juhliin tänä kesänä! Itse olen tottunut siihen, että joko kummi/isovanhemmat/vanhemmat antavat rippilapselle ristin lahjaksi. Toinen kummilapsista saa minulta ristin ja toinen saa isovanhemmiltaan. Jotta kumpikin saa mieluisensa lahjan, päädyin siihen että nuoret voivat itse surffata Kalevala Korun sivuille ja antavat kummitädille haluamansa korun tuotenumeron - ja sitten vain ostoksille!

Vastaa
24.6.2007 klo.15:33
Siri

Siri

Itse olin pettynyt kun en saanut ristiä keneltäkään rippilahjaksi. Joten poikaystäväni osti minulle sen kun seurustelimme. Itse olen ostanut hopeisen Herran Siunauksen jos ystävälläni on jo risti.

Vastaa
25.6.2007 klo.15:26
Ei aina si...

Ei aina si...

Pelkkä raha on aika kylmä lahja… ja voi valitettavasti päätyä myös vähemmän juhlavasti esimerkiksi bailaamiseen. Lahjakortti mieluiseen erikoisliikkeeseen sen sijaan on parempi vaihtoehto.

Vastaa
27.6.2007 klo.14:14
erilainen ...

erilainen ...

Sain aikanaan rippilahjaksi kansallispuvun kasvuvaralla. Lahja tuntui silloin erilaiselta verrattuna muiden tyttöjen saamiin lahjoihin mutta myöhemmin olen ollut tosi kiitollinen äidilleni joka lahjan antoi. Puku on ollut tarpeellinen 50v. ja niinpä ostin omalle tyttärellenikin rippilahjaksi myös kansallispuvun.

Vastaa
2.7.2007 klo.20:42
Isotädin v...

Isotädin v...

Rohkeasti lahjaksi myös sellaista, jota nuori ei osaisi itse toivoa, mutta jolla on pysyvä arvo ja joka kestää. Jotain tärkeää katoaa kulttuuristamme, jos elämän matkalla ei kerry esineitä, jotka kantavat antajansa onnen ja siunauksen toivotuksia tulevina vuosina ja vuosikymmeninä. Rippilahjat, lakkiais-ja valmistujaislahjat sekä häälahjat ovat näitä perheen, suvun ja lähiyhteisön tuen ja rakkauden ilmaisijoita. Vanhempien tehtävä on kasvattaa nuori vastaanottamaan erilaisia lahjoja ja ymmärtämään niiden arvo. Nuoren makua ja kiinnostuksia kuulostellen, mutta itsenäisiä ratkaisuja tehden löytyy aikaa kestävää käärittävää lahjapaketteihin.

Vastaa
6.7.2007 klo.18:17
Anonyymi

Anonyymi

mitä mieltä olisitte jostakin taulusta ?

Vastaa
19.7.2007 klo.20:52
45v.

45v.

taulu on ihan ok . minä itse sain kummeilta risti riipuksen ja risti korvakorut, vanhemmiltani sain kultaisen kivi sormuksen ja kaikki on vieläkin hyvässä tallessa .sormus vieläkin sormessani.

Vastaa
22.1.2008 klo.22:39
Viiden lap...

Viiden lap...

Itse olen saanut rippilahjaksi ristin sekä kaulassa kannettavan korukellon, Kummitädiltäni sain samettipäälysteisen virsikirjan, Silloin en osannut arvostaa mutta nyt kun alan lähestyä keski-ikää tuntuu että nyt arvostaisin paremmin. Häälahjaksemme saimme perheraamatun kummitädiltäni. Upea lahja.

Vastaa
2.3.2008 klo.20:21
Kahden poj...

Kahden poj...

Taulusta ajattelisin, että sen valitseminen toisen puolesta on lähes mahdotonta..
Olisi kurjaa, jos saisi taulun, josta ei itse pidä ja tunne siitä, että sen pitäisi olla seinällä, kun antaja poikkeaa kylässä. Itse mietin jotakin pientä rahan lisäksi ja ajattelin, että ehkä valokuva albumi rippikuville. Näin tulisi toivottua rahaa ja myös jotain pysyvämpää.

Vastaa
4.5.2008 klo.20:44
rippi

rippi

Itse pääsen ripille heinäkuussa. Luulen saavani rahalahjoja, ja niillä ostan uuden sähkökitaran. En luultavasti edes saa minkään näköisiä helyjä (hyvä vaan jos en saa)

Vastaa
13.5.2008 klo.15:10
rips

rips

itse pääsen ensi kesänä ripille ja uskon että saan lahjaksi:rippiristin,rahaa ja varmaan jtn astioita..

Vastaa
18.5.2008 klo.18:22
söözi

söözi

Me ajattelimme antaa pojallemme rahaa ja tehdä salaa pienenä lapsena otetuista videoista kooste, jonka näytämme ja annamme rippijuhlassa hänelle.

Vastaa
11.6.2008 klo.14:21
Eila

Eila

Urheilevalle veljen pojalle hankimme rippilahjaksi useamman henkilön voimin lahjakortin hänen kotikuntansa urheiluliikkeeseen.
Ja oli taatusti mieleinenlahja.

Vastaa
27.6.2008 klo.17:38
--hanna--

--hanna--

Mikä voisi olla pojalle sopiva lahja? kun nytten on tulossa yhden pojan rippijuhlat eikä yhtään tiedetä mitä voitaisiin ostaa kyseiselle henkilölle.

Vastaa
12.7.2008 klo.22:43
jyty

jyty

Jos antaa rahaa, niin mikä olisi sopiva summa (naapureilta) ?

Vastaa
16.7.2008 klo.10:53
.

.

20e

Vastaa
25.7.2008 klo.20:30
veekko vua...

veekko vua...

mie oon antannu lahjaks pottuja ja porkkanoita??

Vastaa
8.3.2009 klo.23:25
male

male

Omalla pojalla tulossa rippijuhlat. kummit oli miettinyt hopea kahvilusikoita, se olisi ainakin pysyvä muisto.

Vastaa
8.6.2009 klo.20:52
mummu

mummu

Annan rippilahjaksi suvun miehen aluille aina solmioneulan. Käytössä ovat olleet kaikilla. :)

Vastaa
11.6.2009 klo.22:50
ihanan 15v...

ihanan 15v...

Nykynuoret arvostavat raha lahjoja; voihan niillä hankittu olla se paras muisto rippikoulusta. Oma lapsi ei halua lusikoita, kippoja tai koruja .Ristin voi kummi hankkia, mutta kannattaa selvittää myös lahjan saajan toiveet . mami

Vastaa
12.6.2009 klo.9:1
Täti-ihmin...

Täti-ihmin...

Olen rippilapsen täti. Ajattelin antaa hänelle hopeisen kaulakorun ja 20 euroa rahaa. Niin ja kukkia myös. Onkohan lahja kyllin hyvä?

Vastaa
16.6.2009 klo.21:10
taivaallin...

taivaallin...

Olen täti ja sisarusten lapsia monia. Rippilahjaksi olen hankkinut jonkin hyvän, mielenkiintoisen nuorelle sopivan hengellisen kirjan ( juokse poika juokse, risti ja linkkuveitsi jne.) tai nuoriso (hengellistä) -musiikkia.
Kummilapselleni hankin aikanaan sitten varmaankin ristikorun.

Pidän siitä kiinni, että lahjani muistuttaa juhlan perimmäisestä ajatuksesta. Rippijuhla on mielestäni muuta kuin extra-rahanjako tilaisuus ennen ylioppilas/valmistumisjuhlia.

Vastaa
6.7.2009 klo.0:30
ens kuussa...

ens kuussa...

Eilen käytiin valkkaamassa mulle ristikoru ja ketju, jotka tulee sitten iso vanhemmilta ja enolta… On kiva saada jotain sellasta, mikä kestää ja mitä voi ottaa mukaansa kun muuttaa omaan kotiin… Ite pyysin vanhemmilta rahaa, mut eivät suostu siihen, koska ne tietää et rahat menis vaan vaatteisiin yms. jotka ei enää vuoden päästä mahtuis päälle tai muuta vastaavaa. Omalle ystävälleni meinaan ostaa (hänelläkin rippi juhlat) jonkun arvokkaamman maljakon. Itse suosittelisin ihmisiä ostamaan just jotain koruja tai astioita yms. maljakoita… vaikkei niitä osaiskaan arvostaa heti, niin ihan varmasti nuorelta saa kiitosta viimeistään siinä vaiheessa kun asuu omassa kodissaan. Näin mä tän ainakin tällä hetkellä näkisin.

Vastaa
17.7.2009 klo.13:30
just ripil...

just ripil...

hajuvesi on ainenki sellanen lahja mitä ite toivoisin, niitä voi olla useempia:D mulle ittelleni kävi silleen et sain neljä rippiristiä, ei oikken ollu kiva… lahjakortti nettikaupaan ja kyl me nuoret osataan arvostaa rahaaki lahjana, ei siitä tarvitte huolestuu. sit mää sain lahjaks myös kampaamolahjakortin, se oli mahtava lahja niin että sain sitte hienon kampauksen seuraaviin juhliin :D myös jotai tällättei merkkilaukkuja kuten guess ja dolche gabbana on siistejä ja kyllä niitä ainaki tullaan jossai vaihees sit arvostaa, ja luultavasti heti! itte mä ainaki aloin!

Vastaa
6.8.2009 klo.21:58
rippi

rippi

Annoimme hyvälle ystävällemme lahjaksi upeat savikengät, jotka on ostettu oikein savipajasta. Kekiä katsellessa tulee hilpeä olo ja ystävmme on aina kylässä käydessään ihaillut kenkiä. Pitkän ystävyssuhteen takia tiedämme hänen tyylinsä, joten kengät olivat hänen mieleen ja on monesti kiittänyt lahjasta… Mitä mieltä olette??

Vastaa
20.9.2009 klo.18:21
Ei kirjoja...

Ei kirjoja...

RAHAA!!!

Vastaa
25.9.2009 klo.17:3
rippilahjo...

rippilahjo...

Rippilahjan kuuluu mielestäni olla muisto juhlista. Siksi esim. kakkulapiot, solmioneulat ja Kalevala-korut ovat ajattomia lahjoja. Voihan ostaa vaikka hienot taulunkehykset, johon saa vaikka sitten rippikuvan esille. Tai hopeisen korurasian. Itse aloitin silloin keräämään astioita itselleni, ja nyt ne ovat käytössä.

Vastaa
2.10.2009 klo.10:50
aikaa seur...

aikaa seur...

210 2009 laitoin kummilapselle ristin oli tyytyväinen
omat tytöt saivat isovanhemilta ristin tyytyväisiä
klo11.00

Vastaa
19.10.2009 klo.8:31
Superpena

Superpena

osta suoraa kori kaljaa nii ei mene välikäden kautta :D

Vastaa
19.10.2009 klo.8:33
Helvetilli...

Helvetilli...

Itse ostan slayerin levyn ja kortongin tupakkaa

Vastaa
28.12.2009 klo.19:41
Tallaaja

Tallaaja

Kummin pitää antaa RISTI.
Eli risti se olla pitää :—-D

Vastaa
23.3.2010 klo.20:12
Kummi

Kummi

Hevi sähkökitara on oikein mainio lahja!

Vastaa
24.4.2010 klo.1:56
Kaisla

Kaisla

Kyllä risti on kaunis ja arvokas lahja; rippijuhla on nimenomaan hengellinen tilaisuus ja risti muistuttaa juuri näistä hengellisistä arvoista. Lisäksi se on perinteinen rippilahja, jonka moni nuori odottaakin saavansa. Ellei arvosta kristillisiä arvoja, ei kannata rippikouluakaan käydä.

Muita sopivia rippilahjoja ovat korut ylipäätään, solmioneulat pojille, Raamattu, rukouskirjat ja muut hengelliset kirjat (kristillisistä kirjakaupoista löytyy mm. kauniita lahjakirjoja valokuvineen ja hengellisine mietteineen), kynttilänjalat, hopealusikat, valokuva-albumi tai kehys juhlapäivän kuville yms.

Eräs mielestäni hieno lahja rippipäivän muistoksi on ikoni. Se on kaunis, muistuttaa juuri juhlan hengellisestä sisällöstä ja sen voi vielä jonain päivänä laittaa oman kodin seinälle. Tai mikä ettei joku muukin hengellinen taulu.

Lahjaksi kannattaa valita sellaista, joka säilyy muistona juhlasta vielä vuosikymmenestä toiseen. Eikä kai rahakaan koskaan huono lahja ole, mutta hiukan persoonaton lahja se on,ja summa sinänsä on ongelmallinen; paljonko pitää antaa, ettei summa ole liian pieni, ja mikä taas on jo liian paljon ja saattaa loukata tai kiusaannuttaa vanhempia. Ja kauniin korun tai muun lahjaesineen löytää usein paljon pienemmällä hinnalla kuin kehtaisi rahana lahjaksi antaa. Sitä paitsi kenenkään ei pitäisi pyrkiä keräämään rahaa juhliensa avulla. On aina epäkohteliasta pyytää rahaa lahjaksi. Jos sukulaiset itse haluavat rahaa antaa, niin se on sitten heidän oma asiansa eikä siinä mitää pahaa ole, jos he itse omasta tahdostaan sen tekevät. Eri asia jos rahaa annetaan koska se koetaan velvollisuudeksi.

Ja korttiin voi vaikka kirjoittaa valitsemansa Raamatunjakeen tai muun sopivan hengellisen neuvon. Tämä on ainakin henkilökohtainen, huolella valittu muistaminen, joka saattaa myös kantaa eteenpäin.

Vastaa
25.5.2010 klo.17:21
riparille ...

riparille ...

nuoret haluaa esim. astioita, koruja, lahjakortteja ja lahjoja joita osaa arvostaa vanhempana eli esim. aalto maljakko. liikaa koruja ei saa olla ja nuoret ei halua lusikoita ja kakkulapioita!

Vastaa
5.6.2010 klo.23:30
uris57

uris57

Meidän ensimmäinen lapsenlapsi konfirmoidaan kesäkuussa.
Kummit ovat keskenään sopineet,että toinen ostaa rippiristin ja
toinen antaa rahalahjakortin astiastoa varten,jota lapsenlapsemme on jo kerännyt ja saanut lahjoiksi.Hän saa kaksi ristiä koska me isovanhemmat annamme myös ristin,jonka on käsin tehnyt tuttavamme papan kultasilloista.Siihen on upotettu keskelle kaunis ametisti kivi.Tyttäremme halusi sellaisen ehdottomasti lapselleen.
Kultaseppä arvioi sen hinnaksi n. 250 €,nähtyään sen.On aivan ihanaa,kun ensimmäinen lapsenlapsemme konfirmoidaan.Onnen kyyneeleet tulevat taatusti.Vielä on kolme rakasta,jotka konfirmoidaan kahden,viiden ja neljäntoista vuoden kuluessa.Toivottavasti saamme olla näkemässä nämäkin ihanat hetket lapsenlastemme kanssa.

Vastaa
6.6.2010 klo.0:28
meikä

meikä

sain tommosen 78g Au painavan lapista, oisko tosta ??

Vastaa
8.6.2010 klo.17:37
Raunikki

Raunikki

Mielestäni paras rippilahja on Raamattu tai kaunis virsikirja.

Vastaa
21.6.2010 klo.17:34
Nainen 23v...

Nainen 23v...

Vaikka ripille pääsy on kristillinen juhla, mielestäni ripille pääsevä on tunnettava hyvin, että voi antaa uskonnollisia lahjoja (risti tietysti perinne ja mielestäni ok). Itse en arvostanut rippilahjoiksi saamiani uskontoon liittyviä esineitä yms sillä olin jo tuolloin ateisti, mutta eihän sen ikäisellä ole valinnan varaa mennäkö rippikouluun vai ei. Tai ainakaan minun perheessäni ei ollut.

Itse suosin lahjoina koruja. Sain linkkuveitsen lahjaksi ja siitä on hyötyä edelleen.

Vastaa
11.7.2010 klo.12:41
Minneli

Minneli

Hyviä vinkkejä, kiitos. Me vanhemmat annamme pojallemme ristin tai muun asiaan kuuluvan korun. Toiset kummit antavat astiaston alkua ja kaikki muut voivat antaa lahjaksi mitä haluavat. Olemme sanoneet kaikille lahjan olevan sen, että pääsee juhlistamaan nuoren ensimmäistä suurta juhlaa.

Vastaa
15.7.2010 klo.12:54
Tietämätön

Tietämätön

Kaverillani on Rippijuhlat sunnuntaina enkä tiedä mitä ostaisin hänelle lähjaksi kaikki ovat ostamassa astioita ja koruja..ja muuta mitä hän on toivonut, rahaakin moni on antamassa, olen käynyt läpi monet kaupat etsimässä hänelle jotakin mutta ilman mitään tulosta, toivottavasti löydön nyt jotain mikä piristää häntä eikä ole lapsellinen eikä sellainen mistä hän ei pidä… : /

Vastaa
2.8.2010 klo.13:41
Kaitsu

Kaitsu

Minä löysin netistä sellaisen hopeisen enkelikutsuja korun rippilahjaksi.
Se oli siitä kiva, että sitä ei ole monella ja kuiteskin se oli niinku riitävän arvokas ja se käy pojallekin vaikka avaimen perässä. Olin tosi tyytyväinen tuohon lahjaani ja niin taisi olla saajakin.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu