Kahvinkeittimen puhdistaminen

Perjantaina 14.9.2012, Laura Tuomela, Kodinhoito
Kommentoi
Katsottu: 91086 kertaa

Maistuvan kahvin ainekset ovat yksinkertaiset: raikas vesi, laadukas kahvi ja puhdas keitin.

Likainen keitin on hidas, kuluttaa runsaasti energiaa ja saattaa pitää kovaa ääntä. Kahvinkeittimeen kertyy kahdentyyppistä likaa: kalkki-saostumia vesijohtovedestä ja rasvaa kahvista.

Kalkkisaostumat poistetaan hapolla. Happona voidaan käyttää kaupasta saatavia erikoisaineita tai väkiviinaetikkaa. Kalkinpoiston erikoisaineet sopivat erittäin likaiselle keittimelle. Käytä niitä ohjeen mukaan.

Annostele etikkaa keittimen vesisäiliöön yhtä paljon kuin vettä (esimerkiksi 5 dl/ 5 dl) ja anna keittimen käydä muutama minuutti. Pysäytä laite ja anna hapon vaikuttaa puolisen tuntia. Käynnistä keitin uudelleen ja valuta loppuun. Huuhtele keittämällä puhdas vesi muutaman kerran keittimen läpi.

Kahvin mukana keittimeen tulevaan kahvirasvaan tehoaa emäs. Annostele litraan vettä noin 2-3 rkl ruokasoodaa ja keitä liuos keittimen läpi, huuhtele. Pese myös kaikki koneen osat soodavedellä. Tummentuneet kahvikupitkin kirkastuvat soodalla.

Kahvirasvan kertymistä keittimeen voit ehkäistä kaatamalla veden keittimeen aina puhtaalla erillisellä kannulla, ei kahvipannulla, ja käyttämällä kertakäyttöisiä suodatinpusseja. Pese myös vesisäiliö tiskiharjalla ja astian- pesuaineella. Muista huuhdella hyvin.

Teksti: Elisa Johansson

Asiasanat: kodin opas

Viestit 5

1.2.2012 klo.8:57
vuxfxYyNAa...

vuxfxYyNAa...

Kiitos inhaasta blogista! Oon tän blogin ansiosta alkanu kans tekeen noita kesäpeppu- liikkeitä ja alkanu taas kuntoilla. Ehkä mullakin on sit kesällä herkkupeppu D

Vastaa
11.8.2013 klo.16:33
insinööri

insinööri

”Kahvinkeittimeen kertyy kahdentyyppistä likaa: kalkki-saostumia vesijohtovedestä ja rasvaa kahvista.”

Kuinka vedestä keittimeen tulee rasvaa? Sisältääkö vesi kahvirasvaa? Vesisäiliöön käsittääkseni laitetaan vain vettä.

Tuo kahvi on suodattimessa ja valuu pannuun, eikai se siitä mitenkään keittimeen joudu, kö? Siis sinne vesisäiliöön.

Vastaa
23.9.2013 klo.22:1
Äitiliini

Äitiliini

Jos laitat veden vesisäiliöön pesemättömällä pannulla, niin vesisäiliöön kertyy rasvaa.

Vastaa
16.3.2014 klo.10:24
Urpå

Urpå

Luetun ymmärtäminen.
”kahvista rasvaa”

Vastaa
26.8.2014 klo.9:47
Prometeus

Prometeus

Vesisäiliön peseminen tiskiharjalla ja astianpesuaineella on helpommin sanottu kuin tehty, ellei säiliö ole irrotettava. Moccamasterin tilalle hankkimamme Wilfan Presisjon taitaa olla niitä harvoja keittimiä, joissa on helposti irrotettava ja sisältä suoralinjainen säiliö.

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu