Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kasvimaan kanapata

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Kasvimaan kanapata

  • 4-6 broilerin koipireisipalaa
  • ½ l vettä
  • 1 kasvis- tai kanaliemikuutio
  • 5 sipulia (varsineen)
  • 4-5 porkkanaa
  • 1 kesäkurpitsa
  • 1-2 parsakaalia
  • 6 tuoretta tomaattia tai tölkki säilöttyä tomaattia
  • 2 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

Kasvimaan kanapata
  1. Broileripalat ovat useimmiten valmiiksi maustettuja, joten laita ne sellaisenaan sopivaan uunivuokaan ensin ”nurin päin” ja työnnä vuoka uuniin 175 asteeseen. Anna kypsyä puolisen tuntia ja käännä koivet. Kun pinta alkaa saada väriä, lisää kasvisten keitinlientä ja muutama kaltattu tomaatti tai tölkillinen säilöttyä tomaattia ja pari hienonnettua valkosipulinkynttä. Koivet kypsyvät 45-60 minuutissa
  2. Kasvikset kuivahtavat helposti uunissa, joten keitä ne ensin liemikuutiolla maustetussa vedessä ja lisää uunivuokaan. Jos sipuleissa on vielä hyvät varret, leikkaa ne pieneksi silpuksi ja lisää liemeen loppuvaiheessa. Laita sipulit kypsymään kokonaisina. Paloittele porkkanat ja kesäkurpitsa pitkähköiksi lohkoiksi ja lisää liemeen kypsymään. Tomaateista saat helposti kuoren pois, kun vedät tomaatteihin ristiviillon ja kastat ne hetkeksi kiehuvaan liemeen. Voit peittää uunivuoan foliolla. Parsakaali kypsyy nopeasti ja menettää herkästi väriään, joten lisää vasta lähes valmiiseen ruokaan tai kypsennä ensimmäiseksi kiehuvassa vedessä ilman kantta ja jäähdytä nopeasti kylmällä vedellä huuhtoen. Näin se säilyttää värinsä.

    Vinkki! Jos keitinlientä jää, käytä se keittojen tai kastikkeiden valmistamiseen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kasvimaan kanapata

Sinun täytyy kommentoidaksesi.