Ruusubegonia

Kommentoi
Katsottu: 6977 kertaa
Ruusubegonia
Sain 5 vuotta sitten tämän ruusubegonian. Ainakin olen pitänyt sitä ruusubegoniana, mutta tänä keväänä joku sanoi, että se onkin ehkä jotakin muuta. Tunteeko joku tämän jollain toisella nimellä? Viime kesänä sen varret olivat pitkiä rankoja, joiden päissä oli lehtiä. Hävitin kasvin otettuani latvat juurtumaan. Tämä on yksi niistä latvoista.

Kuvan tiedot:

Lisännyt:

Rekisteröidy ja voit lisätä omia kuvia

  • Tykätty: 6 kertaa
  • Katsottu: 6977 kertaa

Viestit 6

8.6.2010 klo.11:16

Kyllä tuo on ruusubegonia, lehdistä sen tuntee. Kukat siinä on vähän erikoiset.

Vastaa
13.2.2011 klo.11:14
kikajo

kikajo

Minä otin viikko sitten juurtumaan suoraan kukkamultaan ruusubekonian latvoja viimevuotisesta kukasta. On ensimmäinen kokeilu, kauanko kestää juurtuminen ? Kunpi tapa on parempi juurruttaa, pelkkä vesi vai märkä multa ? Tämä kevät on mielenkiintoista aikaa kokeilla kaikkea uutta.

Vastaa
15.2.2011 klo.14:1

Minä laitoin suoraan multaan ja jokainen lähti kasvamaan. Vedessä ei juuria tullut, sitäkin kokeilin.

Vastaa
8.10.2011 klo.12:5
syysunelma

syysunelma

voiko ruusupegonian säilyttää talven yli ja kuinka se onnistuu kerrostalossa?

Vastaa
16.10.2011 klo.10:20

Säilyy talven yli. Kerrostalosta ei ole kokemusta, mutta luulisin sielläkin säilyvän. Minulla kaikki huonekasvit ovat samassa paikassa ympäri vuoden, paitsi kliivia, joka ulkoilee kesällä.

Vastaa
4.3.2015 klo.11:19
EmmaMaria

EmmaMaria

Äitienpäivänä 2014 saamani isokokoinen ruusubegonia on viihtynyt talven kerrostalon länsi-ikkunan luona pöydällä, ei siis lämpöpatterin yläpuolella. Olen kastellut sitä pari kertaa viikossa aika reilusti. Nyt suunnittelen pistokkaiden ottamista. Kokeilen ehkä sekä lehti- että latvapistokkaita. Tämä siksi, etten oikein uskalla uskoa, että emokasvi jaksaisi kevääseen asti ja pääsisi ihailemalleen länsiparvekkeelle. Viime kesänäkin suojasin kasvejani paahteelta käyttämällä kaksinkertaista vihreää varjaostuskangasta verhojen tapaan isojen parvekelasien edessä ja huolehdin parvekkeen ilmavuudesta laseja auki pitämällä. (Lehtikaktukset olivat siellä varjossa pakkasiin asti.) Kasvit antavat jännitystä elämään!

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu