Rönsyansikka peittää maata

Tiistaina 11.5.2010, Laura Tuomela, Nyt on aika
Kommentoi
Katsottu: 8463 kertaa

Rönsyansikka on yksi monikäyttöisimmistä maanpeiteperennoista, sillä se viihtyy sekä auringossa että varjossa.

Rönsyansikka (Waldsteinia ternata) näyttää parhaimmalta laajoina ”kasvimattoina”. Se viihtyy sekä aurinkoisilla että varjoisilla paikoilla ja jopa puiden ja isojen pensaiden alla, kunhan kasvualustaa on vähintään 20 sentin verran.

Se leviää aluksi melko hitaasti maanalaisten ja maan päällä suikertavien rönsyjen avulla, mutta jo toisena vuotena istutuksesta laji kasvattaa runsaasti 20–30 cm pitkiä maarönsyjä.

Rönsyansikan kiiltävät, kolmiosaiset lehdet säilyvät suurimmaksi osaksi yli talven, joten kasvi peittää maanpintaa heti lumen sulettua. Lehdistö saattaa ruskettua lumettomilla paikoilla, mutta kuivuneet lehdet peittyvät keväällä nopeasti uusien versojen alle.

Kukat ovat mansikan kukan kokoisia ja muotoisia, mutta keltaisia. Noin kolme viikkoa kestävä kukinta alkaa yleensä toukokuun puolivälissä.

Lähde: Taimistoviljelijät ry

Asiasanat: perennat

Viestit 2

26.5.2009 klo.18:19
RANTAPUIKK...

RANTAPUIKK...

Itselläni rönsyansikki kasvaa jopa kallion päällä jossa on vain vähän multaa ja sammalta. Kuivana aikana nuukahtelee, mutta pieni kastelu auttaa sen taas ”kuntoon”. Tosi hyvä peittokasvi.. suosittelen..

Vastaa
26.5.2009 klo.22:27
amri

amri

Menestyykö rönsyansikka Perämeren pohjukassa keminmaassa?

Vastaa

Kirjoita oma viesti tai aloita uusi keskustelu