Reseptit

Blinit

Ainekset

  • 10-20 g tuorehiivaa
  • 3 dl pilsneriä
  • 3 dl kivennäisvettä
  • 3 dl tattarijauhoja
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 4 kpl munaa

Valmistusohje

Blinit
  1. Sekoita tattarijauhot kulhossa pilsneriin ja kivennäisveteen. Murenna hiiva joukkoon ja sekoita hyvin.
  2. Lisää suola sekä munankeltuaiset yksitellen. Ripota vehnäjauhot taikinaan ja anna taikinan seistä 15 minuuttia.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita kevyesti nostellen taikinaan. Paista blinit kuumalla blinipannulla runsaassa rasvassa, esimerkiksi kirkastetussa voissa tai öljyssä.

Katso lisää bliniohjeita ja lisukkeita blineille!


Kommentoi

Kommentoi juttua: Blinit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.