Reseptit

Broilerikeitto

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Keittoliemi

  • 1 kokonainen broileri
  • noin 2 ½ l vettä
  • noin 1 rkl suolaa
  • 1 rkl kokonaisia valkopippureita
  • 2 limettiä tai 1 sitruuna
  • 3 kaffirlimetin- tai laakerinlehteä
  • 1 keittojuurespakkaus
  • pala tuoretta inkivääriä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • pala purjosipulia
  • timjaminoksa

Keitto

  • 1 ½ l keittolientä
  • ½ dl pitkäjyväistä, tummaa riisiä
  • 1 pussi pakastettuja keittojuureksia
  • noin 5 dl keitettyä broilerinlihaa
  • persiljaa

Valmistusohje

Broilerikeitto

1. Huuhdo broileri ja pane se kokonaisena kattilaan. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Kerää pinnalle kertyvä vaahto pois. Lisää joukkoon mausteet ja halkaistut limetit tai sitruuna. Keitä hiljalleen noin 20 minuuttia.

2. Lisää joukkoon keittojuurekset, sipulit, inkivääri, timjamin lehdet ja persiljan varret. Keitä puolisen tuntia.

3. Ota juurekset liemestä ja paloittele. Irrota rintafileet ja säästä ne vaikka seuraavan päivän broilerisalaattiin. Puhdista lintu ja silppua lihat.

4. Siivilöi liemi. Koska lientä on paljon, pakasta osa ja käytä osa keittoon. Lisää joukkoon riisi ja keitä kypsäksi. Lisää juurekset, lihapalat ja pakastejuurekset. Silppua broilerikeiton päälle persiljaa. Mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Broilerikeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.