Ruoka

Italialainen ruoka piristää arkea – katso parhaat reseptit

Italian auringon alla kypsyy herkullisia raaka-aineita, joita hyödynnetään maan perinneherkuissa. Tomaatit, basilika ja sitruuna takaavat raikkaat maut – proteiininlähteitä unohtamatta.

Maukas gremolatabroileri on arkiruokaa parhaimmillaan: Se kypsyy uunin lämmössä lähes itsestään ja täyttää vatsan terveellisesti. Broilerinfileet saavat ylleen rapsakan mantelikuorrutuksen, johon sitruunan kirpeys ja yrttien raikkaus tuovat mukavan lisän. Broilerin seuraksi vuokaan kaadetaan iso keko kirsikkatomaatteja, jotka paistuvat mukavan makoisiksi uunin lämmössä. Italialaiseen tyyliin pääruoka tarjoillaan al dente -kypsän pastan kera.

Italialainen_papukeitto

Keitot täyttävät vatsan kevyesti ja mikä parasta, kattilallisesta keittoa riittää syötävää useammaksi päiväksi. Italialainen papukeitto saa kauniin purppuraisen värinsä punaisesta lehtikaalista. Ravitsevassa keitossa on lisäksi kesäkurpitsaa, porkkanaa ja tietysti valkoisia papuja. Kasvisliemipohjainen keitto ei juuri muita mausteita kaipaa, mutta suola- ja pippurilisäykset ovat aina paikallaan. Höyryävän kuuman annoksen päälle vuollaan ohuita parmesaanilastuja – ja täydellinen makunautinto on valmis.

Lohi piccata

Kana piccata on italialainen klassikkoruoka, joka maistuu myös kalaisena versiona. Herkullisessa lohi piccatassa kalanpalat saavat ympärilleen sitruunaisen kermakastikkeen, johon kaprikset tuovat oman säväyksensä. Näyttävän ulkomuotonsa ansiosta lohi piccata sopii myös helppotekoiseksi sunnuntaiateriaksi, jonka avulla ruokavieraat hurmataan takuuvarmasti.

193153-italialainenmunakas.jpg

Kiireinen kokki loihtii lautaselle italialaisen munakkaan, joka on helppo ja halpa arkiruoka. Välimerellinen munakas saa makua kirsikkatomaateista, parmesaanijuustosta ja raikkaista versoista. Paahdetut pinjansiemenet ja balsamisiirappi viimeistelevät keveän makunautinnon.

Italialainen lihapullavokki

Saapasmaan ruokakulttuuri on tunnettu selkeistä mauistaan ja simppeleistä ruoistaan – hyvä esimerkki tästä on italialainen lihapullavokki. Mozzarellajuustolla ja yrttisekoituksella maustetut lihapullat upotetaan samettiseen tomaattikastikkeeseen. Herkullinen kastike valmistuu näppärästi tomaattimurskasta, joka saa makua valkosipulista, oliiveista ja lihaliemestä. Koko perheen suosikkiruoka nautitaan spagetin tai pastan kera.

Tomaatti-mozzarellapiirakka

Pellillinen tomaatti-mozzarellapiirakkaa tarjoaa vatsan täytettä suuremmallekin joukolle ruokailijoita. Valmis lehtitaikina tekee leipomisesta helppoa ja takaa lehtevän lopputuloksen. Ainutlaatuisessa piirakassa lehtitaikinapohja paistetaan yksinään uunissa ja täytteet kootaan piiraan kruunuksi vasta paiston jälkeen. Näin tomaatti- ja mozzarellaviipaleet sekä pestokastike ovat parhaimmillaan ja piiraan ulkomuoto pysyy upean värikkäänä. Suolainen piiras sopii kevyeksi lounaaksi raikkaan salaatin kera tai kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi.

Risotto frutti di mare

Arki-iltana maistuu herkullinen risotto frutti di mare. Risottoriisi kypsennetään kalaliemessä ja valkoviinissä, jotka muodostavat klassikkoherkun tutun maun. Kypsymisen loppuvaiheessa joukkoon lisätään kampasimpukoita ja katkarapuja. Herkku viimeistellään sitruunamehulla ja basilikanlehdillä ihanan raikkaaksi kokonaisuudeksi.

Lue myös Anna.fi: Innostu intialaisesta ruoasta

Kommentoi

Kommentoi juttua: Italialainen ruoka piristää arkea – katso parhaat reseptit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.