Kinuski-lakkakakku
Kinuski-lakkakakku on klassikko. Tämä ohje on kuulunut Kotilieden suosikkeihin 1990-luvulta. Kakun koristeita voi vaihdella vuodenajan mukaan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Kasvis
Ainekset
mantelisokerikakku:
- 6 kananmunaa
- 3 dl sokeria
- 1 dl jauhettua mantelia
- 0.8 tl leivinjauhetta
- 0.5 dl perunajauhoja
- 3 dl vehnäjauhoja
kostutus:
- sitruunamehua, vettä
- vaniljasokeria
täyte:
- 2 dl kuohukermaa
- 350-400 g lakkahilloa
kinuskikuorrutus:
- 2 dl kuohukermaa
- 1.5 dl fariinisokeria
- 1 tl voita tai margariinia
reunojen koristus:
- noin 4 dl kuohukermaa
- 1 rkl tomusokeria
- lakkoja
- vihreitä mimosarakeita
Valmistusohje
Kinuski-lakkakakku leivotaan näin:
- Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita hienoksi jauhetut mantelit, leivinjauhe, perunajauhot ja vehnäjauhot ensin keskenään ja sitten munavaahtoon. Älä vatkaa enää taikinaa.
- Kaada taikina voideltuun, korppu- tai mantelijauhotettuun tasapohjaiseen kakkuvuokaan (halkaisija 26 cm, vetoisuus 4 l) tai kahteen pienempään vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes se on kypsä ja alkaa irrota vuoan reunoista.
- Jaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt vaniljasokerilla ja sitruunamehulla maustetulla sokerivedellä.
- Levitä väliin vaahdoksi vatkattua kermaa ja lakkahilloa. Anna kakun mehustua viileässä.
- Keitä kinuskikuorrutusta varten kerma ja fariinisokeri 10-15 minuuttia koko ajan sekoittaen, kunnes seos on paksua ja pisara seosta kylmään veteen kastettuna pysyy kiinteänä pallona. Lisää nokare voita tai margariinia. Kaada kuorrutus kakun päälle.
- Vatkaa kerma ja tomusokeri kovaksi vaahdoksi. Pursota kermasta kakun reunaan koristeraidat ja pienet ruusukkeet. Korista lakoilla ja mimosarakeilla.
- Täytä ja koristele kinuski-lakkakakku vuodenaikojen mukaan.
Katso myös: Upeat juhlakakut perhjuhliin
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Ihanat täytekakut! Juhlien herkullisimmat täytekakut hurmaavat myös ulkonäöllään
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kinuski-lakkakakku