Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Mutakakku

Mutakakku on parhaimmillaan tahmea ja makea, syntisen suklainen. Mutakakku tyydyttää kriittisimmänkin suklaarakastajan makeanhimon. Kirpeät karpalot tasapainottavat sisältä kosteaksi jäävän mutakakun makeutta. Koristele herkullinen mutakakku jäähtyneenä tomusokerilla ja tilaisuuden mukaan marjoilla, syötävillä kukilla tai makeisilla.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Mutakakku

  • 200 g tummaa leivontasuklaata
  • 200 g voita
  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl piparkakkumaustetta

Sokeroidut karpalot

  • 200 g karpaloita
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 5 dl tomusokeria

Valmistusohje

Mutakakku leivotaan helposti näin:

1. Voitele irtopohjaisen uunivuoan (halk. 24 cm) reunat ja laita pohjalle leivinpaperi.

2. Sulata suklaa ja voi vesihauteessa. Anna seoksen hieman jäähtyä. Sekoita leivinjauhe ja piparkakkumauste jauhoihin.

3. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon suklaaseos. Lisää lopuksi jauhot siivilän läpi seuloen ja kaada taikina vuokaan.

4. Kaada karpalot laakealle vadille. Kaada päälle siirappia ja pyörittele marjoja siirapissa. Anna pinnan kuivahtaa hetki ja seulo päälle tomusokeria. Kuivattele karpaloita noin tunti.

5. Paista mutakakku 200 asteissa uunissa 15-20 minuuttia. Anna mutakakun jäähtyä vuoassa. Mutakakun kuuluu olla sisältä kostea. Irroita mutakakku vuoasta, seulo päälle tomusokeria ja korista mutakakku sesongin mukaan syys- ja joulukaudella sokeroiduilla karpaloilla,  pääsiäisena pienillä suklaamunilla tai muilla karkeilla ja keväällä vaikkapa syötävillä kukilla.

Mutakakku
Tahmeaa & Makeaa. Mehevän kosteaksi jäävässä suklaisessa mutakakussa häivähtää aavistus piparkakkua. Korista jälkiruoka sokeroiduilla karpaloilla. Kuva: Kristiina Kurronen

 

Lue myös: Suklaa x 7 – suklaamoussekakku ja 6 suussa sulavaa muuta hittireseptiä

Lue myös Anna.fi: Näin leivot aidon ranskalaisen suklaakakakun


Kommentoi

Kommentoi juttua: Mutakakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.