Reseptit

Perunatuuvinki

Ainekset

  • 2 kg jauhoista perunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Perunatuuvinki

Perunatuuvinki on joulupöydän herkkulaatikko, joka maistuu yhdessä kinkun kanssa. Perunalaatikot paistuvat uunissa 2-3 tuntia.

1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori kuumat perunat ja soseuta vatkaimella. Ripottele kuuman soseen päälle vehnäjauhot ja painele ne soseen joukkoon. Peitä ja kapaloi kattila tiiviiksi pyyhkeellä. Laita kattila lämpimälle levylle tai saunaan imeltymään 5-6 tunniksi.

2. Lisää soseeseen sulatettu voi sekä maito ja mausta suolalla.

3. Kaada perunavelli voideltuihin uunivuokiin. Älä laita vuokia liian täyteen, ettei perunatuuvinki kuohu uuniin.

4. Paista perunalaatikoita 150 asteessa 2-3 tuntia.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Perunatuuvinki

Kesäinen Tuuvinki

Perunatuuvinki. Onnistuu varmasti talven yli varastoiduista perunoista.
Grilliherkut ovat sopivia perunatuuvingin lisukkeita.
.
AINEKSET:
.
2 kg jauhoisia perunoita tai muuten hyvin soseutuvia perunoita
1 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
100 g voita sulatettuna
2 tl suolaa
.
Perunatuuvinki on grilliaterian herkkulaatikko, joka maistuu yhdessä grilliherkkujen kanssa.
.
NÄIN VALMISTUU GRILLIATERIAN HERKKULAATIKKO:
.
1. Keitä perunat kuorineen kypsiksi. Kuori kuumat perunat lisää kuumaa vettä niin että saadaan sakea sose. Soseuta perunasurvimella.
.
2. Jäähdytä sose huolellisesti 72-76 asteiseksi. Suositellaan soseen lämpötilan mittaamista. Jauhoja ei saa missään tapauksessa lisätä kuumaan yli 77 asteiseen soseeseen. Jauhot palaa yli 77 asteisessa soseessa.
.
3. Ripottele 72-76 asteiseksi jäähdytetyn soseen päälle vehnäjauhot ja sekoita ne soseen joukkoon. Eristä kattila pyyhkeillä ja laita lämpimään paikkaan imeltymään 2-4 tunniksi. Hyvin eristetty sose imeltyy huoneenlämmössäkin vaikkapa keittiön pöydällä. Maistamalla voi seurata imeltymisen edistymistä – riittäisikö 2-3 tuntia. Ylipitkä imeltymisaika heikentää imeltymistulosta.
.
Hyvä vaihtoehto imeltämiseen on 65-70 asteinen sähkölieden uuni.
.
4. Lisää soseeseen sula voi tai ohuina siivuina sulamaan soseeseen, sekä maito, niin että saadaan notkeahko sose. Lisää suola.
.
5. Kaada sose voideltuihin uunivuokiin. Lisää pinnalle voinokareita.
.
6. Paista perunalaatikoita noin 200 asteisessa uunissa niin että pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan. Kun sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila 130-140 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu. Näin voit paistaa lähes täysiä vuokia.
.
7. Paista noin 3 tuntia.
.
Rohkea valmistaa perunatuuvingin uusistakin perunoista.
.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.