Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vähälaktoosinen juustokeitto

Samettinen juustokeitto syntyy käden käänteessä – ja se sopii myös vähälaktoosiseen ruokavalioon.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Juustokeitto

  • 2 rkl laktoositonta margariinia
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl vettä
  • (1/2 tl mineraalisuolaa)
  • 150 g Fontal-juustoraastetta
  • 1 munankeltuainen
  • 1 dl vispikermaa
  • ¼ tl mustapippuria
  • ¼ tl timjamia
  • 1/6 tl rakuunaa
  • 1/6 tl meiramia

pinnalle:

  • persiljaa tai purjorenkaita

Valmistusohje

Juustokeitto valmistuu helposti näin:

  1. Sulata margariini kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Lisää vesi voi-jauhoseokseen parissa erässä, sekoita hyvin ja anna seoksen kiehahtaa jokaisen lisäyksen jälkeen.
  2. Anna keiton kiehua hiljalleen välillä sekoittaen 10 minuuttia. Sekoita joukkoon mausteet ja juustoraaste. Kuumenna.
  3. Sekoita munankeltuainen ja kerma tarjoilukulhossa. Kaada keitto kulhoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Ripota pinnalle persiljaa tai lävikössä juoksevan veden alla huuhdottuja purjorenkaita.
  4. Keiton kera maistuvat tuoreesta sekaleivästä tehdyt kurkkuvoileivät ja omenamehu.

Vinkki: Juustokeitto on kevyt lounasvaihtoehto tai lämmittäjä kylmiin iltoihin. Keitto voi varioida ja täydentää esimerkiksi sienllä. Kannattaa kokeilla myös tomaatti-vuohenjuustokeittoa.

Lue myös Anna.fi: Näin teet kielen vievän savuporo-aurajuustokeiton


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vähälaktoosinen juustokeitto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.