Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Välimerellinen pataleipä

Välimerellisessä pataleivässä maistuvat oliivit, rosmariini ja aurinkokuivatut tomaatit.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
1  annos

Ainekset

  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 rkl rosmariinia
  • 10 oliivia
  • aurinkokuivattua tomaattia
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl kuivahiivaa
  • 3 ½ dl vettä

Valmistusohje

Valmistusaika 12–24 tuntia + 1 tunti (kohotus ja paisto)

1. Yhdistä kulhossa kuivat aineet, silputtu rosmariini ja joko kokonaiset tai puolitetut oliivit. Lisää lämpöinen (+42 astetta) vesi ja sekoita nopeasti. Älä vaivaa taikinaa! Peitä kulho kelmulla ja jätä taikina huoneenlämpöön kohoamaan 12–24 tunniksi. Mitä pidempi kohotusaika on, sitä enemmän leipään syntyy makua.

2. Kumoa taikina reilusti jauhotetulle pöydälle. Muotoile taikinasta pyöreä leipä, mutta älä vaivaa taikinaa. Peitä leivinliinalla ja anna kohota vielä puoli tuntia.

3. Pane kannellinen uunipata (2–3 l) kylmään uuniin ja käännä termostaatti 225 asteeseen. Kun taikina on kohonnut pöydällä noin puoli tuntia, ota kuuma pata uunista ja nosta taikina tulikuumaan pataan. Tee pinnalle muutama koristeviilto ja ripauta päälle hivenen jauhoja, saat kauniin leivän. Pane kansi päälle ja nosta pata uuniin puoleksi tunniksi. Ota kansi pois ja jatka paistamista vielä vartti.

4. Ota pata uunista ja kumoa leipä.

Lisää reseptejä:

Punajuuripataleipä Rouheinen pataleipä Ruoka.fi: Karpalo-pataleipä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Välimerellinen pataleipä

Muumimamma

On tosi hyvää leipää. Minä annoin taikinan kohota 16,5h. Huumaava tuoksukin ja entäs maku. Nam. Jatkoon ja peukku !

Sinun täytyy kommentoidaksesi.