Ahvenkeitto
Ahvenkeitto kesäinen ja kevyt ruoka, joka tehdään kirkasliemisenä ilman kermaa. Selleri ja fenkoli tuovat liemeen makua ja meininkiä.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Ahvenkeitto
- 4 pienehköä ahventa
- 1 sipuli
- 1 rkl viherpippureita
- 2 tl suolaa
- 1 ½ l vettä
- laakerinlehti
Keitto
- nokare voita
- 4 kevätsipulinvartta
- 1 ½ l kalalientä
- 6–8 perunaa
- 1 fenkoli
- 3 lehtisellerin vartta
- 1 pussi pakastettuja keittojuureksia
- tilliä
Valmistusohje
Ahvenkeitto tehdään helposti näin:
1. Perkaa ja fileoi ahvenet. Keitä kalanruodoista, päistä ja nahoista veden, mausteiden ja sipulin kanssa liemi. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia.
2. Kuullota silputut kevätsipulit voissa. Kuutioi kuoritut perunat joukkoon ja kaada päälle siivilöity kalaliemi. Keitä perunoita 10 minuuttia.
3. Lisää keittoon silputtu fenkoli, sellerinvarret ja jäiset pakastejuurekset. Lisää lopuksi kalafileet ja tilli. Kypsennä hiljalleen noin 10 minuuttia. Nauti ahvenkeitto tuoreen ruisleivän kanssa.
Kokeile myös muita helppoja kalakeittoreseptejä: Riisi-kalakeitto Keväinen ahvenkeitto Thaimaalainen lohikeitto Ruoka.fi: Pinaatti-kalakeitto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ahvenkeitto