Ananas-paprikasalsa
Hedlmäinen, chilistä makua saava salsa sopii grillipihvin kaveriksi.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
- 300 g tuoretta ananasta tai ananasmurskaa
- 1 oranssi tai vihreä paprika
- ½ punasipuli
- 1 punainen chili
- 3 rkl silputtua, tuoreta korianteria
- ½ sitruunan mehu
- ½ tl jeeraa
- ½ tl suolaa
- ripaus mustapippurirouhetta
- 1 tl sokeria
Valmistusohje
- Leikkaa ananas viipaleiksi, kuori se ja kuutioi mahdollisimman pieniksi kuutioiksi. Voit korvata ananaksen myös säilötyllä ananasmurskalla.
- Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi samankokoisiksi paloiksi kuin ananas. Silppua sipuli, hienonna chili, josta siemenet on poistettu.
- Sekoita keskenään sitruunamehu, suola, sokeri ja mausteet. Jos käytät säilykeananasta, älä lisää sokeria. Sekoita kastike salsan joukkoon. Anna salsan maustua hetki jääkaapissa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Ananas-paprikasalsa