Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Appelsiinikana

Appelsiinikana on mainiota viikonloppuruokaa. Anna broilereiden vetäytyä tovi ennen tarjoilua.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Appelsiinibroileri:

  • noin 600 g broilerin nahallisia, maustamattomia paisteja
  • 2 appelsiinia
  • muutama oksa tuoretta timjamia
  • 6-8 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 rkl hunajaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

Appelsiinikana eli appelsiinibroileri valmistuu näin.

1. Nosta broilerit huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen valmistusta. Paahda paistinpalat kuivalla, kuumalla pannulla ensin nahkapuoli alaspäin noin 5 minuuttia. Käännä ja ota toiselle puolelle pintaan väri.

2. Nosta paistit uunivuokaan. Pese appelsiinit huolella. Raasta yhden appelsiinin kuori broilereiden päälle ja halkaise ja purista joukkoon mehut. Paloittele toinen appelsiineista.

3. Nosta vuokaan timjaminoksat ja kokonaiset valkosipulinkynnet kuorineen. Valele broilereiden päälle oliiviöljy ja hunaja. Ripottele viimeiseksi mausteet.

4. Kypsennä appelsiinikana uunissa 200 asteessa 45 minuuttia. Anna broilereiden vetäytyä foliolla peitettynä hetki ennen tarjoilua.

Resepti on julkaistu Kotiliedessä 1/2017.

Mehevät uunibroilerit teet myös näin:

pollo al limone

Pollo al limone

provencelainen uunibroileri

Provencelainen uunibroileri

paahdettu broileri

Paahdettu broileri juuresten ja vaahterasiirappi-sinappikastikkeen kera

Katso myös Anna/Ruoka.fi: Kokonainen broileri uunissa sitruunan ja rosmariinin kera


Kommentoi

Kommentoi juttua: Appelsiinikana

Sinun täytyy kommentoidaksesi.