Banoffeekakku
Tuhdin banaaninen kahvikakku saa ylleen kinuskikuorrutteen, ja herkku koristellaan rouhituilla pekaanipähkinöillä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 25 annosta
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Banoffeekakku:
- 150 g voita tai margariinia
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1 dl sokeria
- 1 dl fariinisokeria
- 2 tl ruokasoodaa
- 1 ½ tl kanelia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl inkivääriä
- 1 tl pomeranssia
- ½ tl suolaa
- 2 kypsää banaania
- 2 ½ dl banaanijogurttia
Vuokaan
- voita tai margariinia
- korppujauhoja
Kinuskikuorrutus
- 2 dl kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl ruokokidesokeria
- 2 rkl voita
Lisäksi
- ½ dl pekaanipähkinöitä
Valmistusohje
Banoffeekakku leivotaan helposti näin:
1. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Survo banaanit soseeksi. Sekoita kulhossa banaanit, sulatettu rasva ja jogurtti keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
2. Voitele ja korppujauhota noin 1,8 litran rengasvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetken, kumoa ja jäähdytä kakku huolella.
3. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja keitä välillä sekoittaen keskilämmöllä korkealaitaisessa kattilassa 10–15 minuuttia tai kun kinuskipisara kylmään veteen pudotessa muotoutuu palloksi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita kastikkeen joukkoon voi.
4. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle ja rouhi päälle koristeeksi pekaanipähkinöitä.
Lisää meheviä kahvikakkuja: Mehevä taatelikakku Mummin maustekakku Viikunakakku Ruoka.fi: Luumuinen maustekakku
Kommentoi
Kommentoi juttua: Banoffeekakku