Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Banoffeekakku

Tuhdin banaaninen kahvikakku saa ylleen kinuskikuorrutteen, ja herkku koristellaan rouhituilla pekaanipähkinöillä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
25  annosta

Ainekset

Banoffeekakku:

  • 150 g voita tai margariinia
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl fariinisokeria
  • 2 tl ruokasoodaa
  • 1 ½ tl kanelia
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl inkivääriä
  • 1 tl pomeranssia
  • ½ tl suolaa
  • 2 kypsää banaania
  • 2 ½ dl banaanijogurttia

Vuokaan

  • voita tai margariinia
  • korppujauhoja

Kinuskikuorrutus

  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 2 rkl voita

Lisäksi

  • ½ dl pekaanipähkinöitä

Valmistusohje

Banoffeekakku leivotaan helposti näin:

1. Sulata rasva. Sekoita kuivat aineet keskenään. Survo banaanit soseeksi. Sekoita kulhossa banaanit, sulatettu rasva ja jogurtti keskenään. Lisää kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

2. Voitele ja korppujauhota noin 1,8 litran rengasvuoka. Valuta taikina vuokaan ja paista uunissa 175 asteessa noin 50 minuuttia tai kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hetken, kumoa ja jäähdytä kakku huolella.

3. Mittaa kattilaan kerma, sokeri ja siirappi. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpöä ja keitä välillä sekoittaen keskilämmöllä korkealaitaisessa kattilassa 10–15 minuuttia tai kun kinuskipisara kylmään veteen pudotessa muotoutuu palloksi. Nosta kattila liedeltä ja sekoita kastikkeen joukkoon voi.

4. Valuta hieman jäähtynyt kinuskikastike kakun pinnalle ja rouhi päälle koristeeksi pekaanipähkinöitä.

Lisää meheviä kahvikakkuja: Mehevä taatelikakku Mummin maustekakku Viikunakakku Ruoka.fi: Luumuinen maustekakku


Kommentoi

Kommentoi juttua: Banoffeekakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.