Espanjalaiset ensaimadas-pullat
Espanjalaisten ensaimadas-pullien valmistuksessa ei kannata hoppuilla. Kohotus ja voi antavat pullalle ilmavat kerrokset. Tomusokeri kruunaa pullan.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
- ½ kg vehnäjauhoja
- 1 ½ dl sokeria
- ½ tl suolaa
- 40 g hiivaa
- 2 ½ dl maitoa
- 2 kananmunaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 150 g pehmeää voita
Koristeluun
- tomusokeria
Valmistusohje
1. Sekoita suuressa kulhossa jauhot, sokeri ja suola. Tee keskelle kuoppa ja murustele siihen tuore hiiva. Kaada kuoppaan kädenlämpöistä maitoa sen verran, että hiiva peittyy, ja sekoita lusikalla muutama kierros. Jätä seos leivinliinan alle noin 15 minuutiksi niin, että hiiva alkaa kuplia. Lisää sitten loput maidosta, kananmunat ja oliiviöljy ja vaivaa taikina kiinteäksi. Lisää jauhoja vielä ½ dl taikinaa vaivatessa, jotta se ei tartu enää käsiin. Kohota taikina leivinliinan alla noin 30 minuuttia niin, että se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
2. Kun taikina on kohonnut, lytistä taikina nyrkilläsi ja kumoa se hyvin jauhotetulle leivinalustalle. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisa pallo. Pyöritä pallo tangoksi ja leikkaa se 10 osaan. Pyöritä ne pieniksi palloiksi. Jätä pallot kevyesti jauhotettuina ja leivinliinalla peitettyinä kohoamaan noin 30 minuutiksi.
3. Jauhota taas työpöytä ja kauli palloista pyöreitä ja niin ohuita lettusia, kuin onnistut saamaan ilman, että taikina tarttuu alustaan. Levitä lettuselle pehmeää voita ja kääri tiiviille rullalle. Käännä letut löyhälle kiepille ja laita pellille. Voitele loppu voista kiemuroiden pintaan, ja kohota taas leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
4. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, viimeiset viisi minuuttia leivinpaperiarkilla peitettynä. Ripottele hieman jäähtyneiden pullien päälle tomusokeria ja nauti hyvän kahvin, teen tai kaakaon kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Espanjalaiset ensaimadas-pullat
Tosi vaikea tehdä meni tunteja. Mutta oli sen arvoista! Ihan huippu hyviä!