Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Espresso rub-possua

Esprosso rub-possu on ylikypsää possua, joka on saanut ylleen kahvilla ryyditetyn kuivamausteen.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 1,5 kg porsaan niskaa

KEITINLIEMI

  • 5 l vettä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 ½ rkl sokeria
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 2 tähtianista
  • 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)

RUB-MAUSTESEOS

  • 1 ½ tl hienoa merisuolaa
  • 1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta (Nescafé)
  • 1 rkl valkosipulijauhetta
  • 1 ½ tl timjamia
  • 1 tl vastarouhittua mustapippuria
  • ¼ tl savupaprikajauhetta

GLASEERAUSLIEMI

  • 1 dl keitinlientä
  • ½ dl ruokokidesokeria
  • 2 rkl soijakastiketta

Valmistusohje

1. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Kiehauta vesi katti- lassa. Lisää liha kattilaan ja kuori vaahtoa pinnalta niin kauan, kun- nes sitä muodostuu. Lisää kattilaan kaikki mausteet. Keitä lihaa kaksi tuntia. Lisää vettä tarvittaessa niin, että liha peittyy liemeen kokonaan.

2. Sekoita mausteseoksen ainekset. Nosta liha kattilasta uunivuokaan. Hiero lämpimän lihan pintaan mausteseos.

3. Paahda lihaa 250-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Siivilöi keitinliemi ja mittaa osa glasee- rauskastikkeeseen kattilaan. Lisää joukkoon ruokokidesokeri ja soija. Kiehauta ainekset ja valuta kuuman lihan päälle. Viipaloi ja nosta liha tarjoiluvadille.

Kokeile myös muita mokkareseptejä: Espresso-broileriburritot Karitsan potkaa ja mokkakastiketta Irish Coffee -kahvileivokset Kahvijäätelöä ja espressogranolaa


Kommentoi

Kommentoi juttua: Espresso rub-possua

Sinun täytyy kommentoidaksesi.