Espresso-suklaakakku

Espresso-suklaakakku 

60+
min
16 annosta
yli 60 min
Juhlava kakku saa makua pikakahvijauheesta, joka muodostaa loistavan makuparin tummalle suklaalle.

Ainekset

Pohja

6 kananmunanvalkuaista
2 1/2 dl sokeria
2 1/2 dl hasselpähkinäjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta

Täyte

200 g tummaa suklaata
150 g voita
1 1/2 dl sokeria
6 kananmunankeltuaista
1/2 dl kuohukermaa
1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta

Pinnalle

1 1/2 dl kuohukermaa
1 ps (1,8 g) espressopikakahvijauhetta
200 g tummaa suklaata
(koristeeksi kehrättyä sokeria)

Valmistusohje

1. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Sekoita hasselpähkinä- jauhe ja kaakaojauhe keskenään. Nostele seos kevyesti käännellen valkuaisvaahtoon. Valuta seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. (24 cm). Tasoita kakkupohjan pinta. Paista pohjaa ensin uunin alatasolla 175 asteessa 20 minuuttia.

2. Sulata täytettä varten tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa ja nosta jäähtymään. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuaiset yksitellen huolella vatkaten. Lämmitä kerma ja liota joukkoon kahvijauhe. Lisää voiseokseen ensin suklaa ja sitten taikina pohjan päälle ja tasoita pinta kostutetulla lusikalla. Jatka kakun paistamista vielä noin 40 minuuttia. Nosta kakku jäähtymään ritilän päälle. Älä poista vuokaa.

3. Peitä jäähtynyt kakku foliolla ja anna vetäytyä jääkaapissa vähintään kaksi tuntia. Kuumenna kerma kattilassa ja liota joukkoon kahvijauhe. Nosta kattila syrjään ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa. Sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.

4. Valuta seos kakun päälle ja peitä vuoka foliolla. Nosta kylmään vetäytymään vähintään tunnin ajaksi. Nosta noin 15 minuuttia ennen tarjoilua huoneenlämpöön. Koristele halutessasi kehrätyllä sokerilla.

Testaa myös näitä näyttäviä suklaakakkuja:
Suklaamoussetäytekakku
Gluteeniton suklaatäytekakku
Suklaatäytekakku
Ruoka.fi: Kuorrutettu suklaakakku