Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Feta-lehtikaalipiirakat

Feta-lehtikaalipiirakat ovat mehukkaita pikkupiiraita, joissa maistuu lehtikaali ja fetajuusto. Piirakat leivotaan suolaisiksi pikkunaposteltaviksi näppärästi minimuffinipellillä.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
15  annosta

Ainekset

Taikina

  • 125 g voita
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 125 g maitorahkaa

Täyte

  • 100 g lehtikaalia
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl kermaa
  • 75 g fetajuustoa
  • 1,5 dl mozzarellajuustoraastetta

Valmistusohje

1. Nypi rasva, jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää maitorahka. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä vaivaamista. Painele taikina tasaiseksi ja kääri kelmuun. Nosta jääkaappiin tunniksi.

2. Riivi lehtikaalin lehdet irti lehtiruodista ja suikaloi lehdet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulin kynnet. Paista lehtikaalit ja sipulit kevyesti öljyssä pannulla. Mausta ja jäähdytä. Sekoita keskenään kanamunat ja kerma.

3. Kauli taikina jauhotetulla leivontaalustalla noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Painele levystä 16–18 (18 cm halkaisija) kiekkoa. Nostele kiekot muffinipellin pohjalle ja reunoille. Painele haarukalla pohjiin reikiä.

4. Jaa vuokiin lehtikaaliseosta, murustettua fetajuustoa ja mozzarellaraastetta. Valuta päälle munakermaseos. Paista feta-lehtikaalipiiraita 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai, kunnes ne ovat kauniinruskeita. Anna piirakoiden jäähtyä hetki ennen vuoista irrottamista.

Kokeile myös muita maukkaita pikkupiirakoita: Pinaatti-ricottapiiraat Pinaattipiirakat Chorizopiirakat Ruoka.fi: Kaalipiirakat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Feta-lehtikaalipiirakat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.