Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helpot jogurtti-granolajäätelöpuikot

Jogurtti, granola ja marjat toimivat paitsi aamiaisella myös kesän viileimmissä jäätelötikuissa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

  • 1 ½ dl mansikoita
  • 1 ½ dl vadelmia
  • 3 dl mustikoita
  • 9 dl maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • ½ dl maitoa
  • 1 dl hunajaa
  • 1 dl glukoosisiirappia
  • 2 dl granolaa

Valmistusohje

1. Laita kattilaan mansikat ja vadelmat. Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia kunnes seos on paksuuntunut, sekoita pari kertaa. Keitä mustikat eri kattilassa noin 10 minuuttia.

2. Anna marjaseosten jäähtyä. Sekoita kulhossa jogurtti, maito, hunaja ja siirappi.

Lusikoi jäätelömuotin pohjalle ensin 2 rkl jogurttia, sitten 1 rkl granolaa ja 1–2 rkl marjaseoksia ja täytä lopuksi jogurtilla.

3. Laita jäätelötikut pakkaseen noin neljäksi tunniksi. Irrota muoteista lämpimän veden alla.

Vinkki: Itse tehty granola ja marjat tuovat täyteläisyyttä jäätelötikkuihin. Glukoosisiirappi antaa jäätelölle oikean hileettömän ja pehmeän suutuntuman.

Lisää jäätelöreseptejä:

Vadelmajäätelö Karviaisjäätelö Mansikka-jogurttijääpuikot Ruoka.fi: Kuningatartuutit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helpot jogurtti-granolajäätelöpuikot

Sinun täytyy kommentoidaksesi.