Lakritsainen saaristolaisleipä

Lakritsainen saaristolaisleipä 

60+
min
10 annosta
yli 60 min
Blondin keittiössä oikaistaan aina kun se on mahdollista. Tällä kertaa valmis saaristolaisleipä-aines muokattiin muistuttamaan virolaista mustaleipää lisäämällä joukkoon auringonkukansiemeniä ja raakalakritsijauhetta. Lakuleipä sopii tarjottavaksi erilaisten marinoitujen kalaruokien kanssa niin jouluna kuin juhannuksena.

Ainekset

1 pakkaus Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä -aineksia
2 1/2 dl vettä, appelsiinimehua tai piimää
80 g auringonkukansiemeniä tai siemensekoitusta
1 rkl raakalakritsijauhetta

Valmistusohje

  1. Lämmitä neste reilusti kädenlämpöiseksi (42 astetta). Sekoita kuivahiiva jauhosekokseen. Lisää joukkoon myös raakalakritsijauhe ja siemenet.
  2. Lisää neste jauhoseoksen joukkoon ja sekoitai, kunnes taikina on tasaista.
  3. Kaada taikina voideltuun leipävuokaan ja anna sen kohota peitettynä lämpimässä, vedottomassa paikassa 1-1 1/2 tuntia.
  4. Paista leipää 175-asteisessa uunissa 50-60 minuuttia.
  5. Kumoa hieman jäähtynyt limppu vuoasta ja anna sen jäähtyä hyvin ennen leikkaamista.
  6. Leipä säilyy hyvin ja sen voi pakastaa.
Tiina Rantanen
Tiina Rantanen