Helppo luumupiirakka
Helppo luumupiirakka on alkusyksyn mehevä herkkuleivonnainen, joka tarjotaan rommilla maustetun kerman kanssa.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Kasvis
Ainekset
Luumupiirakka:
- noin 10 luumua tai 1 l kriikunoita
- 200 g voita
- 6 kananmunaa
- 3 dl ruokosokeria
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl mantelijauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 rkl kardemummaa tai pari tippaa karvasmanteliuutetta
Luumupiirakan pinnalle
- tomusokeria
Lisäksi
- 1 dl kuohukermaa
- 250 g mascarponejuustoa
- 2 rkl rommia, konjakkia tai punssia tai 1 rkl vaniljasokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo luumut, halkaise ja poista kivet. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma jauhoihin
2. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula ja jauhoseos. Kaada taikina soikeaan uunivuokaan. Lado luumun puolikkaat pinnalle ja kypsennä luumupiirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia.
3. Seulo luumupiirakan pinnalle tomusokeria. Vaahdota kerma ja mascarpone. Mausta seos alkoholilla tai vaniljalla. Tarjoa luumupiirakan kyytipoikana.
Kokeile myös muita meheviä luumuleivonnaisia: Luumukakku Englantilainen luumukakku Karibialainen luumupiirakka Ruoka.fi: Luumu-omenapiirakka
Kommentoi
Kommentoi juttua: Helppo luumupiirakka
Kiva ohje, mutta olisi mukava minkäkokoinen vuoka ohjeelle, tein piirakan ja kehteen pyöreään viokaan, toinen 26 cm, toinen 17 cm.
Kiitos kysymyksestä! Tarkistan meidän ruokatoimittajaltamme.
Ruokatoimittajamme sanoi, että vuoan kooksi on ajateltu 20×30 cm eli kulmikas vuoka.