Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Helppo luumupiirakka

Helppo luumupiirakka on alkusyksyn mehevä herkkuleivonnainen, joka tarjotaan rommilla maustetun kerman kanssa.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Luumupiirakka:

  • noin 10 luumua tai 1 l kriikunoita
  • 200 g voita
  • 6 kananmunaa
  • 3 dl ruokosokeria
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 rkl kardemummaa tai pari tippaa karvasmanteliuutetta

Luumupiirakan pinnalle

  • tomusokeria

Lisäksi

  • 1 dl kuohukermaa
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 2 rkl rommia, konjakkia tai punssia tai 1 rkl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Huuhdo luumut, halkaise ja poista kivet. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sulata voi. Sekoita mantelijauhe, leivinjauhe ja kardemumma jauhoihin

2. Vaahdota munat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jäähtynyt voisula ja jauhoseos. Kaada taikina soikeaan uunivuokaan. Lado luumun puolikkaat pinnalle ja kypsennä luumupiirakkaa 200 asteessa noin 40 minuuttia.

3. Seulo luumupiirakan pinnalle tomusokeria. Vaahdota kerma ja mascarpone. Mausta seos alkoholilla tai vaniljalla. Tarjoa luumupiirakan kyytipoikana.

Kokeile myös muita meheviä luumuleivonnaisia: Luumukakku Englantilainen luumukakku Karibialainen luumupiirakka Ruoka.fi: Luumu-omenapiirakka


Kommentoi

Kommentoi juttua: Helppo luumupiirakka

Lukija

Kiva ohje, mutta olisi mukava minkäkokoinen vuoka ohjeelle, tein piirakan ja kehteen pyöreään viokaan, toinen 26 cm, toinen 17 cm.

Kotiliesi Toimitus

Kiitos kysymyksestä! Tarkistan meidän ruokatoimittajaltamme.

Kotiliesi Toimitus

Ruokatoimittajamme sanoi, että vuoan kooksi on ajateltu 20×30 cm eli kulmikas vuoka.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.