Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Piimäjuusto

Helppo piimäjuusto kruunaa juhlapöydän. Tarjoa maukkaan kotijuuston kanssa öljystä, suolasta ja ruohosipulisilpusta sekoitettua kastiketta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

Piimäjuusto

  • 1 l piimää
  • 3 l täysmaitoa
  • 3 kananmunaa
  • 1 tl suolaa

Pinnalle

  • 1 dl öljyä
  • ¼ tl suolaa
  • 2 dl silputtua ruohosipulia

Valmistusohje

Piimäjuusto tehdään helposti näin:

1. Ota piimä huoneenlämpöön happanemaan noin 8 tunniksi.

2. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita munat ja piimä keskenään. Vatkaa piimäseos kuumaan maitoon. Kuumenna maito uudelleen kiehuvaksi ja siirrä lieden reunalle herottumaan noin tunniksi.

3. Vuoraa juustomuotti tai siivilä puhtaalla, vedessä kiehautetulla sideharsoliinalla ja kauho herottunut juustomassa muottiin valumaan. Anna valua jääkaapissa kulhon päällä seuraavaan päivään.

4. Kumoa piimäjuusto vadille ja tarjoa sen kanssa öljystä, suolasta ja ruohosipulisilpusta sekoitettua kastiketta.

Lue myös Anna.fi: Piimäjuusto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Piimäjuusto

Sinun täytyy kommentoidaksesi.