Piimäjuusto
Helppo piimäjuusto kruunaa juhlapöydän. Tarjoa maukkaan kotijuuston kanssa öljystä, suolasta ja ruohosipulisilpusta sekoitettua kastiketta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 20 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Piimäjuusto
- 1 l piimää
- 3 l täysmaitoa
- 3 kananmunaa
- 1 tl suolaa
Pinnalle
- 1 dl öljyä
- ¼ tl suolaa
- 2 dl silputtua ruohosipulia
Valmistusohje
Piimäjuusto tehdään helposti näin:
1. Ota piimä huoneenlämpöön happanemaan noin 8 tunniksi.
2. Kuumenna maito kiehuvaksi. Sekoita munat ja piimä keskenään. Vatkaa piimäseos kuumaan maitoon. Kuumenna maito uudelleen kiehuvaksi ja siirrä lieden reunalle herottumaan noin tunniksi.
3. Vuoraa juustomuotti tai siivilä puhtaalla, vedessä kiehautetulla sideharsoliinalla ja kauho herottunut juustomassa muottiin valumaan. Anna valua jääkaapissa kulhon päällä seuraavaan päivään.
4. Kumoa piimäjuusto vadille ja tarjoa sen kanssa öljystä, suolasta ja ruohosipulisilpusta sekoitettua kastiketta.
Lue myös Anna.fi: Piimäjuusto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Piimäjuusto