Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hillotut päärynät

Tähtianiksella maustettu siirappi antaa jouluista makua päärynöille, jotka kypsennetään ja karamellisoidaan uunin lämmössä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 4–6 päärynää
  • nokare sitruunavoita
  • ½ dl ruokosokeria
  • 1 dl omenamehua
  • puolen sitruunan mehu
  • 2 dl vaaleaa ruokosokeria
  • 3 tähtianista

Valmistusohje

  1. Mittaa mehu, sitruunamehu, ruokosokeri ja anikset laakeaan paistokasariin. Keitä reippaasti noin 10 minuuttia, kunnes seos on siirappia.
  2. Voitele uunipannulle levitetty leivinpaperi sitruunavoilla. Ripota pannulle sokeria.
  3. Viipaloi päärynät pellille. Poista anikset siirapista ja kaada siirappi päärynöille. Paahda uunissa 150 asteessa reilu tunti, kunnes hedelmät ovat karamellisoituneet. Tarjoa juustojen kanssa.

Käytä päärynöitä myös leivonnassa: Päärynätorttu Päärynäkakkuset Päärynäpiiraat Ruoka.fi: Päärynä-piparitorttu


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hillotut päärynät

Sinun täytyy kommentoidaksesi.