Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Höyrytetty lohi

Höyrytetty lohi on helppoa ja kevyttä arkiruokaa. Se valmistuu alle puolessa tunnissa ja maistuu koko perheelle.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Höyrytetty lohi

  • 700 g lohta
  • 1 tl suolaa

Maustekuorrutus

  • 2 dl korianteria, lehtipersiljaa tai vahvaa minttua
  • ½ punainen chili
  • 1 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 1 rkl kalakastiketta

Valmistusohje

Höyrytetty lohi tehdään helposti näin:

1. Paloittele lohifilee neljään tasakokoiseen palaan. Mausta suolalla.

2. Nosta teholeikkuriin maustekuorrutteen ainekset ja aja rouheaksi. Levitä maustekuorrute lohipalojen päälle tasaisesti.

3. Nosta lohipalat höyrytyskattilaan leivinpaperipalan avulla. Höyrytä kaloja 8-12 minuuttia kalapalojen paksuudesta riippuen. Avaa hieman yhtä palaa keskeltä ja tarkista kypsyysaste. Lohi saa jäädä hieman punertavaksi keskeltä.

Lue myös: Helpot lohiruoat – katso parhaat lohireseptit ja löydä oma suosikkisi!

Lue myös Anna.fi: Lohi-punajuuripelti


Kommentoi

Kommentoi juttua: Höyrytetty lohi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.