Hunajaiset uunijuurekset
Uunijuurekset maustetaan kinkunliemellä ja hunajalla.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Hunajaiset uunijuurekset:
- 2 kg erilaisia juureksia (punajuuria, porkkanoita, palsternakkaa, selleriä, juuripersiljaa yms.)
- 2 punasipulia
- valkosipulinkynsiä
- 2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- 2 rkl öljyä (tai 1⁄2 dl kinkun lientä)
- 1 rkl pähkinä- tai manteliöljyä
- 1 tl suolaa
- mustapippuria myllystä
Valmistusohje
Hunajaiset uunijuurekset tehdään näin:
1. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa kasvikset reilun kokoisiksi lohkoiksi ja lado leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Valuta hunaja tai siirappi ja öljyt kasviksille, ripota päälle mausteet ja sekoita.
2. Paahda 200 asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa hunajaiset uunijuurekset liha-tai kasvisruokien lisukkeena.
Kokeile myös muita jouluisia reseptejä:
Puolukkagraavattu siika Lanttu-bataattilaatikko Marinoidut katkaravut Limelohitartar Ruoka.fi: Porkkana-pähkinämureke
Kommentoi
Kommentoi juttua: Hunajaiset uunijuurekset