Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Hunajaiset uunijuurekset

Uunijuurekset maustetaan kinkunliemellä ja hunajalla.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Hunajaiset uunijuurekset:

  • 2 kg erilaisia juureksia (punajuuria, porkkanoita, palsternakkaa, selleriä, juuripersiljaa yms.)
  • 2 punasipulia
  • valkosipulinkynsiä
  • 2 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • 2 rkl öljyä (tai 1⁄2 dl kinkun lientä)
  • 1 rkl pähkinä- tai manteliöljyä
  • 1 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä

Valmistusohje

Hunajaiset uunijuurekset tehdään näin:

1. Kuori juurekset ja sipulit. Leikkaa kasvikset reilun kokoisiksi lohkoiksi ja lado leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Valuta hunaja tai siirappi ja öljyt kasviksille, ripota päälle mausteet ja sekoita.

2. Paahda 200 asteisessa uunissa noin tunti. Tarjoa hunajaiset uunijuurekset liha-tai kasvisruokien lisukkeena.

Kokeile myös muita jouluisia reseptejä:

Puolukkagraavattu siika Lanttu-bataattilaatikko Marinoidut katkaravut Limelohitartar Ruoka.fi: Porkkana-pähkinämureke


Kommentoi

Kommentoi juttua: Hunajaiset uunijuurekset

Sinun täytyy kommentoidaksesi.