Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Inkiväärikurkut

Pienistä ja napakoista avomaankurkuista leikatut kurkkuveneet maistuvat miedosti inkivääriltä.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Inkiväärikurkut

  • 1 kg avomaankurkkuja (pieniä, kiinteitä)
  • mustaherukanlehtiä
  • ½ dl inkivääriä (30 g)
  • (piparjuurilastuja)

Mausteliemi

  • 4 dl väkiviinaetikkaa
  • 6 dl vettä
  • 3 dl sokeria
  • 0.5 dl suolaa
  • 1 rkl sinapinsiemeniä
  • 10 valkopippuria
  • (natriumbentsoaattia tai Atamonjauhetta)

Valmistusohje

Inkiväärikurkut tehdään helposti näin:

1. Harjaa kurkut puhtaiksi ja liota niitä vedessä yön yli. Leikkaa ne pitkiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Lado kurkut lasitölkkeihin mustaherukanlehtien, inkivääri- ja piparjuurilastujen kanssa. (Kurkkuja tulee noin 2 litran verran.)

2. Kiehauta mausteliemi. (Jos säilytyspaikka ei ole tarpeeksi kylmä, lisää liemeen säilöntäainetta pakkauksen ohjeen mukaan.) Kuori vaahto. Kaada liemi kuumana kurkkujen päälle.

3. Sulje tölkit ja säilytä viileässä. Inkiväärikurkut ovat valmiita noin kolmen viikon kuluttua.

inkiväärikurkut
Inkiväärikurkut säilövät avomaankurkut talteen.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Inkiväärikurkut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.