Inkiväärikurkut
Pienistä ja napakoista avomaankurkuista leikatut kurkkuveneet maistuvat miedosti inkivääriltä.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Inkiväärikurkut
- 1 kg avomaankurkkuja (pieniä, kiinteitä)
- mustaherukanlehtiä
- ½ dl inkivääriä (30 g)
- (piparjuurilastuja)
Mausteliemi
- 4 dl väkiviinaetikkaa
- 6 dl vettä
- 3 dl sokeria
- 0.5 dl suolaa
- 1 rkl sinapinsiemeniä
- 10 valkopippuria
- (natriumbentsoaattia tai Atamonjauhetta)
Valmistusohje
Inkiväärikurkut tehdään helposti näin:
1. Harjaa kurkut puhtaiksi ja liota niitä vedessä yön yli. Leikkaa ne pitkiksi lohkoiksi tai viipaleiksi. Lado kurkut lasitölkkeihin mustaherukanlehtien, inkivääri- ja piparjuurilastujen kanssa. (Kurkkuja tulee noin 2 litran verran.)
2. Kiehauta mausteliemi. (Jos säilytyspaikka ei ole tarpeeksi kylmä, lisää liemeen säilöntäainetta pakkauksen ohjeen mukaan.) Kuori vaahto. Kaada liemi kuumana kurkkujen päälle.
3. Sulje tölkit ja säilytä viileässä. Inkiväärikurkut ovat valmiita noin kolmen viikon kuluttua.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Inkiväärikurkut