Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Italialainen nutellajuustokakku

Italialainen Nutella-levite maustaa juustokakun, joka on saanut seurakseen muitakin italialaisia makuja kuten amarettikeksejä ja mascarpone-tuorejuustoa.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

Pohja

  • 100 g italialaisia amarettikeksejä
  • 50 g sulatettua voita

Täyte

  • 500 g maustamatonta tuorejuustoa (Mascarpone)
  • 140 g (levy) valkoista suklaata
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl Nutella-pähkinälevitettä

Valmistusohje

1.Ota tuorejuusto ja munat ajoissa huoneenlämpöön.  Sulata valkosuklaa ja anna hieman jäähtyä.

2. Valmista pohja. Sulata voi ja murskaa keksit joko monitoimikoneessa tai pakastepussin ja kaulimen avulla. Yhdistä voisula ja keksimurska, painele seos leivinpaperilla vuoratun 20–22-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita jääkaappiin tai pakastimeen jähmettymään täytteen valmistuksen ajaksi.

3. Kuumenna uuni 150-asteiseksi.

4. Pese appelsiini hyvin ja raasta sen kuori. Sekoita tuorejuuston joukkoon munat yksi kerrallaan. ( Jos haluat kuohkeamman täytteen, erottele keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset juuston joukkoon. Vaahdota valkuaiset ja nostele vaahto vasta aivan lopuksi juustomassan joukkoon.)  Lisää appelsiinkuoriraaste ja vaniljasokeri. Kääntele lopuksi joukkoon valkosuklaa.

5. Kaada täyte pohjan päälle. Pehmennä Nutellaa hieman mikrossa ja tiputtele siitä reilun ruokalusikallisen kokoisia nokareita juustokakun pinnalle. Vedä veitsellä nokareiden halki pysty- ja vaakasuuntiin niin, että pinnalle muodostuu pyörteitä.

6. Paista juustokakkua uunissa tunnin ajan tai kunnes täyte näyttää hyytyneeltä. Käännä uuni pois päältä ja jätä kakku jäähtyvään uuniin vielä tunniksi.

7. Jäähdytä kakku ja siirrä jääkaappiin. Kakku on parasta seuraavana päivänä.

8. Tarjoa sitrussalaatin tai vadelmasoseen kanssa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Italialainen nutellajuustokakku

Sinun täytyy kommentoidaksesi.