Janssonrulla
Janssonrulla on maukas suolapala juhlapöytään. Paras rulla syntyy itsetehdystä filotaikinasta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 35 annosta
Ainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 50 g voita tai margariinia
- 1 kananmuna
- ripaus suolaa
- 1 dl vettä
- 1 tl rypsiöljyä
Täyte
- 3 kiinteää perunaa
- 2 isoa sipulia
- 25 g voita
- 1 prk (125/81 g) anjovisfileetä
- ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 50 g voita tai margariinia
- 2 rkl mannaryynejä
Pinnalle
- mustia seesaminsiemeniä
Valmistusohje
1. Sekoita taikina-ainekset, paitsi öljy, monitoimikoneessa. Muotoile taikinasta pallo, sivele pintaan öljy ja kääri kelmuun. Anna levätä huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
2. Kuori ja raasta perunat. Huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Kuori ja suikaloi sipulit. Paista molempia voissa noin 5 minuuttia sekoitellen.
3. Lisää anjovikset liemineen ja keitä, kunnes anjovikset ovat sulaneet. Mausta pippurilla ja anna jäähtyä.
4. Ripottele jauhot leivinliinalle. Kauli taikinasta ohut (40 x 70 cm) levy. Auta käsillä levittäen taikinan reunoista. Sulata rasva, ja sivele puolet levylle. Ripottele päälle mannaryynit.
5. Jaa jäähtynyt perunaseos puolikkaalle levylle niin, että puolet pitkästä reunasta jää tyhjäksi. Rullaa täytepuolelta leivinliinaa apuna käyttäen. Leikkaa rulla kahtia. Nosta saumat alaspäin uunipellille.
6. Paista uunin keskitasolla 200-asteessa 20 minuuttia. Nosta uunista, ja voitele pinnat rasvalla. Lisää seesaminsiemenet. Jatka paistamista noin 10 minuuttia.
Kokeile myös muita suolaisia leivonnaisia: Pepperoni-artisokkafocaccia Kreikkalaistyyppinen leipä Leipätikut Ruoka.fi: Rukiiset lohitangot
Kommentoi
Kommentoi juttua: Janssonrulla