Panettone – italialainen joululeivonnainen
Jouluinen panettone on italialainen, kuohkea joululeivonnainen, joka saa makua korinteista ja suklaapisaroista.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 15 annosta
Ainekset
Italialainen panettone:
- 1 ½ dl täysmaitoa
- 25 g hiivaa
- 1 rkl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 tl kardemummaa
- ½ tl suolaa
- ½ tl muskottipähkinää
- 3 kananmunankeltuaista
- noin 5 dl vehnäjauhoja
- 100 g pehmeää voita
- ½ dl sokeria
- 1 dl korintteja tai rusinoita
- 1 dl kandeerattuja hedelmäpaloja, sukaattia tai hillottua appelsiininkuorta
- 100 g tummasuklaapisaroita (Dr. Oetker; Chocolate Chips Dark)
Voiteluun
- 1 kananmuna
Pinnalle
- tomusokeria
Valmistusohje
Panettone leivotaan helposti näin:
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseksi kuumennettuun maitoon. Lisää sokeri, mausteet, keltuaiset ja jauhot. Alusta taikina ja anna sen kohota vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin 20 minuuttia.
2. Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää joukkoon hedelmäpalat ja suklaapisarat. Alusta rasvaseos taikinaan ja kohota vielä noin 15 minuuttia.
3. Voitele korkeareunainen vuoka. Vaivaa kohonnutta taikinaa hieman ja kumoa se vuokaan. Kohota vielä noin 10 minuuttia. Voitele pinta kananmunalla ja paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Laske lämpötilaa 175 asteeseen ja jatka paistamista noin 20 minuuttia.
4. Kumoa hieman jäähtynyt panettone vuoasta ja seulo tarjolle tuotaessa pinnalle tomusokeria.
Lisää jouluisia herkkuja: Englantilainen hedelmäkakku Stollen Suolainen panettone
Lue myös Anna.fi Näin leivot ranskalaisen jouluhalon
Kommentoi
Kommentoi juttua: Panettone – italialainen joululeivonnainen
Eipä kohonnut yhtään tämä pulla. Pettymys, valitettavasti. Meni liian raskaaksi rasvan yms lisäämisen jälkeen.
Kiitos reseptistä, hyvin kohosi ja herkullista tuli! Tosin laitoin voiseokseen vähemmän lisukkeita: tein nelinkertaisen taikinan ja laitoin vain pussillisen valkosuklaata, paketin sukaattia ja 200 g pakastepuolukoita.