Karpaloinen Waldorf-salaatti
Waldorf-salaatti saa väriä granaattiomenan siemenistä tai kuivatuista karpaloista.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 16 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
- 1 kerä amerikansalaattia punasikurisalaattia
- rucolaa
- 2 lehtisellerin vartta tai kiehautettuja juurisellerisuikaleita
- 1 hapahko omena
- 1 dl vettä
- puolen sitruunan mehu
- terttu viinirypäleitä
- 1 granaattiomena
- kuivattuja karpaloita
- kourallinen saksan pähkinöitä
KASTIKE
- 1 dl majoneesia
- 1 dl kermaviiliä
- tilkka sitruunamehua
- ripaus sokeria
Valmistusohje
1. Huuhdo, kuivaa ja revi salaatit. Suikaloi sellerin varret. Poista omenista siemenkodat ja leikkaa hedelmät ohuiksi suikaleiksi. Sivele omenaviipaleille sitruunavettä. Halkaise granaattiomena ja raaputa tai purista siemenet siivilään. Ota mehu talteen. Huuhdo ja kuivaa rypäleet.
2. Sekoita kastikeainekset ja kaada se salaatinlehtien joukkoon.
3. Lisää muut ainekset ja tarjoa alkusalaattina tai lisäkkeenä.
Kokeile myös muita jouluisia reseptejä:
Lanttu-bataattilaatikko Puolukkagraavattu siika Ruoka.fi: Lämmin punajuuri-juustosalaatti
Kommentoi
Kommentoi juttua: Karpaloinen Waldorf-salaatti