Jouluiset ruusukaalit
Joulun aikaan ruusukaalit saavat makua saksanpähkinöistä ja karpaloista. Maukas kasvislisuke maistuu erilaisten liharuokien rinnalla.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Jouluiset ruusukaalit
- 500 g ruusukaaleja
- vettä
- 1 tl suolaa
- 1 rkl rypsiöljyä
- muutama salvianlehti silputtuna
- 1 valkosipulinkynsi
- 100 g saksanpähkinöitä
- 100 g kuivattuja karpaloita
Valmistusohje
Jouluiset ruusukaalit valmistuvat helposti näin:
- Puhdista kaalit ja kumoa kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä lähes kypsiksi noin 6-10 minuuttia.
- Kuumenna rypsiöljy pannussa. Lisää joukkoon silputtu valkosipulinkynsi ja salvianlehdet sekä pähkinät.
- Kaada siivilöidyt kaalit öljyn joukkoon. Lisää karpalot.
- Tarjoa jouluiset ruusukaalit esimerkiksi paistetun ankanrinnan tai kalkkunapaistin kanssa joulunajan ruokapöydässä.
Lue myös Anna.fi: Näin valmistat yrttivoissa haudutetut ruusukaalit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Jouluiset ruusukaalit