Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Jouluiset ruusukaalit

Joulun aikaan ruusukaalit saavat makua saksanpähkinöistä ja karpaloista. Maukas kasvislisuke maistuu erilaisten liharuokien rinnalla.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Jouluiset ruusukaalit

  • 500 g ruusukaaleja
  • vettä
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • muutama salvianlehti silputtuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 100 g saksanpähkinöitä
  • 100 g kuivattuja karpaloita

Valmistusohje

Jouluiset ruusukaalit valmistuvat helposti näin:

  1. Puhdista kaalit ja kumoa kiehuvaan suolalla maustettuun veteen. Keitä lähes kypsiksi noin 6-10 minuuttia.
  2. Kuumenna rypsiöljy pannussa. Lisää joukkoon silputtu valkosipulinkynsi ja salvianlehdet sekä pähkinät.
  3. Kaada siivilöidyt kaalit öljyn joukkoon. Lisää karpalot.
  4. Tarjoa jouluiset ruusukaalit esimerkiksi paistetun ankanrinnan tai kalkkunapaistin kanssa joulunajan ruokapöydässä.

Lue myös Anna.fi: Näin valmistat yrttivoissa haudutetut ruusukaalit


Kommentoi

Kommentoi juttua: Jouluiset ruusukaalit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.