Juhlava vadelmatiramisu
Tiramisun voi tehdä suoraan myös pieniin lasisiin jälkiruokakulhoihin.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
Ainekset
Pohja
- 8–10 tiramisukeksiä (savoiardikeksit eli lady fingers)
- 1½ dl pakastevadelmia
- 1½ dl pakastemansikoita
- ½ dl sitruunamehua
- 2 dl sokeria
- ½ vaniljatanko
Päälle
- 2½ dl vispautuvaa vaniljakastiketta
- 4 dl mascarponejuustoa
- ½–1 dl hunajaa
- 4 liivatetta
- 2 rkl Triple Sec- sitruslikööriä
- tai sitruunamehua
- tuoreita vadelmia
Koristeluun
- tummaa kaakaojauhetta
- tuoreita vadelmia
Valmistusohje
Valmistusaika 4 tuntia + 2 ½ tuntia
1. Laita keksit (mieluiten lasisen) kakkuvuoan pohjalle.
2. Laita kattilaan marjat, sitruunamehu, sokeri ja halkaistu vaniljatanko ja sen sisus. Keitä noin 5 minuuttia. Ota vaniljatanko pois ja soseuta tasaiseksi soseeksi. Kaada keksien päälle. Anna imeytyä kylmässä ja peitettynä noin 4 tuntia.
3. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
4. Vaahdota vaniljakastike ja mascarpone ja lisää samalla hunaja.
5. Kuumenna likööri ja sulata puristetut liivatteet siihen. Kaada liivate hiukan jäähtyneenä ohuena nauhana koko ajan sekoittaen vaahtoon.
6. Koristele vuoan reuna tuoreilla vadelmilla niin, että ne näkyvät, kun kaadat vaahdon päälle. Kaada vaahto vuokaan, peitä ja anna hyytyä kylmässä peitettynä 2 tuntia.
7. Siivilöi juuri ennen tarjollepanoa kaakaojauhetta päälle.
Vinkki: Lasikaapista löydät tarjoiluastioita myös jälkiruoille.
Lisää reseptejä:
Tiramisu-malja Matcha-tiramisu Ruoka.fi:
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juhlava vadelmatiramisu