Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustolohi ja savustetut uudet perunat

Tämä laiskan kesäkokin yhden astian ruoka syntyy alle tunnissa ja sitä voi tarjota vaativillekin kesävieraille.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 600-800 g kirjolohifilee
  • 1 ½ - 2 tl (karkeaa) suolaa
  • 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. inkivääri-sitruunaruoho)
  • 1 kg keitettyjä uusia perunoita
  • 1 rasia terttukirsikkatomaatteja

Valmistusohje

  1. Ripottele suola lohifileen päälle. Anna suolautua jääkaapissa pari tuntia, jos mahdollista. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.
  2. Pese ja keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Perunat saavat olla hieman al dente.
  3. Pyyhi kalan pinta suolasta ja levitä pinnalle tuorejuusto.
  4. Pane kalafilee , keitetyt uudet perunat ja kirsikkatomaatit aluminselle grillausalaustalle.  Savusta (sähkösavustimella) kalafileetä noin 30 minuuttia. Savustusaika riippuu fileen koosta.
  5. Tarjoa heti salaatin kanssa.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustolohi ja savustetut uudet perunat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.