Juustolohi ja savustetut uudet perunat
Tämä laiskan kesäkokin yhden astian ruoka syntyy alle tunnissa ja sitä voi tarjota vaativillekin kesävieraille.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
- 600-800 g kirjolohifilee
- 1 ½ - 2 tl (karkeaa) suolaa
- 100 g maustettua tuorejuustoa (esim. inkivääri-sitruunaruoho)
- 1 kg keitettyjä uusia perunoita
- 1 rasia terttukirsikkatomaatteja
Valmistusohje
- Ripottele suola lohifileen päälle. Anna suolautua jääkaapissa pari tuntia, jos mahdollista. Tämä ei kuitenkaan ole välttämätöntä.
- Pese ja keitä uudet perunat suolalla maustetussa vedessä. Perunat saavat olla hieman al dente.
- Pyyhi kalan pinta suolasta ja levitä pinnalle tuorejuusto.
- Pane kalafilee , keitetyt uudet perunat ja kirsikkatomaatit aluminselle grillausalaustalle. Savusta (sähkösavustimella) kalafileetä noin 30 minuuttia. Savustusaika riippuu fileen koosta.
- Tarjoa heti salaatin kanssa.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustolohi ja savustetut uudet perunat