Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustoinen perunalaatikko

Jos kaipaat perunalaatikkoon lisää makua, paista pannulla paketillinen suikaloitua pekonia. Lisää puolet pekonista perunamuusin joukkoon ja puolet juustoraasten kanssa laatikon päälle.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • 15 jauhoista perunaa
  • 1 prk (200 g) smetanaa
  • 50 g voita
  • 1 dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ tl valkosipulijauhetta
  • ½ dl raastettua parmesaanijuustoa
  • 3 dl raastettua cheddarjuustoa
  • ½ dl kevätsipulia tai ruohosipulia

Valmistusohje

1. Kuori ja keitä perunat kypsiksi. Kaada vesi pois ja soseuta tasaiseksi soseeksi.

2. Lisää smetana, voi, maito, mausteet ja lopuksi juustoraasteet. Säästä 1 dl cheddarjuustoa laatikon päälle.

3. Kaada voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle juustoraaste. Paista uunissa 175 asteessa noin 30 minuuttia. Ota pois uunista ja ripottele pinnalle hienonnettua sipulia.

Vaihtelua joululaatikoihin saat myös näillä resepteillä:

lanttu-bataattilaatikko

Lanttu-bataattilaatikko

jouluinen juuresvuoka

Jouluinen juuresvuoka

Täyteläinen punajuurilaatikko

Täyteläinen punajuurilaatikko

Ruoka.fi: Inkiväärilanttulaatikko


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoinen perunalaatikko

Sinun täytyy kommentoidaksesi.