Juustoperunat
Sinihomejuuston intensiivinen maku tuo loistavaa vastapainoa perunoiden vienoille aromeille, jolloin herkullinen lopputulos on taattu.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 8 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
- 2 kg perunoita
- 1–2 sipulia
- tilkka öljyä
- 150 g sinihomejuustomurua tai juustoraastetta
- 4 dl ruokakermaa
- timjamia
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
- Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kuori, silppua ja kuullota sipulit öljyssä.
- Lado kerros perunoita voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle sipuliseos ja juusto. Peitä perunaviipaleilla.
- Sekoita pippuri ja timjami kermaan. Kaada seos perunoille ja gratinoi uunissa 200 asteessa noin tunti.
Peruna maistuu eri muodoissa: Peruna-sieniruukut Perunasose Perunalaivat Ruoka.fi: Lohkoperunat
Kommentoi
Kommentoi juttua: Juustoperunat
Tosi hyvää ja kermaista, mutta suolaa pitää lisätä ainakin teelusikallinen, jos käyttää tavallista juustoraastetta. Aurajuusto on suolaista, eikä se varmaan lusäsuolaa vaadi.