Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Juustoperunat

Sinihomejuuston intensiivinen maku tuo loistavaa vastapainoa perunoiden vienoille aromeille, jolloin herkullinen lopputulos on taattu.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • 2 kg perunoita
  • 1–2 sipulia
  • tilkka öljyä
  • 150 g sinihomejuustomurua tai juustoraastetta
  • 4 dl ruokakermaa
  • timjamia
  • rouhittua mustapippuria

Valmistusohje

  1. Pese, kuori ja viipaloi perunat. Kuori, silppua ja kuullota sipulit öljyssä.
  2. Lado kerros perunoita voideltuun uunivuokaan. Levitä päälle sipuliseos ja juusto. Peitä perunaviipaleilla.
  3. Sekoita pippuri ja timjami kermaan. Kaada seos perunoille ja gratinoi uunissa 200 asteessa noin tunti.

Peruna maistuu eri muodoissa: Peruna-sieniruukut Perunasose Perunalaivat Ruoka.fi: Lohkoperunat


Kommentoi

Kommentoi juttua: Juustoperunat

Kemppis

Tosi hyvää ja kermaista, mutta suolaa pitää lisätä ainakin teelusikallinen, jos käyttää tavallista juustoraastetta. Aurajuusto on suolaista, eikä se varmaan lusäsuolaa vaadi.

Sinun täytyy kommentoidaksesi.