Kaali-pähkinäcaesar

Kaali-pähkinäcaesar 

30
min
1
4 annosta
alle 30 min
  • 1
  • 1
Kaali-pähkinäcaesar on rouskuva lounas- tai lisukesalaatti, joka tehdään parsa- ja varhaiskaalista sekä pähkinöistä.

Ainekset

1 (300 g) parsakaalia
1 pieni kesä- eli varhaiskaali
4 rkl macadamiapähkinöitä

Caesarkastike

1 kananmunankeltuainen
2 tl dijonsinappia
1 dl oliiviöljyä
4 rkl parmesaanijuustoraastetta
1 rkl ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa

Valmistusohje

1. Valmista ensin caesarkastike. Nosta korkealaitaiseen kulhoon keltuainen, sinappi ja öljy. Nosta sauvasekoitin kulhon pohjalle ja käynnistä. Nosta hiljalleen ylöspäin ja sammuta, kunnes majoneesi on muodostunut. Sekoita joukkoon parmesaaniraaste ja ranskankerma. Mausta raastetulla valkosipulinkynnellä, sitruunamehulla ja suolalla.

2. Kuori parsakaalin varsi ja irrota kukinnot reiluiksi paloiksi. Höyrytä parsakaalia muutama minuutti. Nosta jäähtymään. Halkaise kaali ja poista
kova kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Raasta parsakaalin kukinnot
sekä varsi karkealla terällä. Rouhi pähkinät karkeaksi.

3. Sekoita salaatin ainekset ja valuta kastike joukkoon. Nostele ainekset kevyesti sekaisin.

Kokeile myös muita vihreitä herkkuja:
Vihreä minestronekeitto
Bruschettat kesäkaalipestolla
Pinaattipapardelle vuohenjuustolla ja pähkinöillä
Ruoka.fi: Vihreä yrttisalaatti

Tunnisteet

Ateriatyyppi:
Raaka-aineet:
Kotiliesi Toimitus
Sampo Korhonen / OM-arkisto
  • 1