Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kaalislaw

Sinappinen ja appelsiininen kaalislaw sopii loistavasti joulukinkunkin kaveriksi.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

  • ½ punakaalia
  • ½ valkokaalia
  • 2 vihreää omenaa
  • ½ ruukkua lehtipersiljaa
  • ½ ruukkua korianteria
  • 200 g maustamatonta kreikkalaista jogurttia
  • ¾ dl kermaa
  • 1 sitruunan mehu
  • 1 appelsiinin mehu
  • 2 tl kokojyväsinappia
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 tl chilihilloa (Paholaisen hilloa)

Valmistusohje

1. Leikkaa kaalit ohuiksi suikaleiksi vihannesleikkurilla tai raastimen teräosalla. Pese ja leikkaa omena kuorineen ohuiksi suikaleiksi. Laita sitruunaveteen odottamaan. Hienonna yrtit.

2. Sekoita jogurtin joukkoon kaikki loput ainekset. 3. Valuta omenat ja sekoita yhteen kaalien kanssa. Kaada kastike päälle ja sekoita hyvin. Anna maustua kylmässä noin tunti.

Kaali maistuu joulupöydässä:

hedelmäinen kaalisalaatti

Hedelmäinen kaalisalaatti

kaali-pähkinäsalaatti

Kaali-pähkinäsalaatti

hedelmäinen punakaalisalaatti

Hedelmäinen punakaalisalaatti

Ruoka.fi: Jouluinen kaalisalaatti eli coleslaw


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaalislaw

Sinun täytyy kommentoidaksesi.