Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Kalapihvit

Maukkaat ja mehevät kalapihvit maustetaan yrteillä ja tarjotaan kevyenä ateriana erilaisten dippikastikkeiden ja raikkaan salaatin kera.

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Kalapihvit:

  • 2 keskikokoista (noin 500 g) kuhafileetä
  • 2 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 ½ dl hienonnettuja yrttejä, esim. korianteria ja basilikaa
  • ½ sitruunan raastettu kuori
  • 1 kananmunankeltuainen
  • 1 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl perunajauhoja
  • ¼ tl suolaa

Paistamiseen

  • voita tai öljyä

Lisäksi

  • erilaisia dippikastikkeita, esim. valkosipulimajoneesia, makeaa chilikastiketta

Valmistusohje

Kalapihvit valmistuvat helposti näin:

1. Tee kuhafileisiin ruotojonon kummallekin puolelle viilto ja irrota ruotojonot irti v-leikkauksella. Nosta fileet monitoimikoneeseen, jossa on leikkuuterä.

2. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä pannulla miedolla lämmöllä pehmeiksi ja läpikuultaviksi. Anna jäähtyä hetki.

3. Lisää koneeseen sipuliseos, yrtit, raastettu sitruunan kuori, keltuainen, kalakastike, perunajauhot ja ripaus suolaa. Aja tasaiseksi.

4. Muotoile kostutetuin käsin massasta pitkulaisia pihvejä. Paista kalapihvit pannulla rasvassa kauniin ruskeiksi. Voit myös kypsentää kalapihvit 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Käännä paistamisen puolivälissä. Tarjoile kalapihvit dippikastikkeiden ja salaatin kera.

Katso myös: Lohi maistuu pihveissä, pastassa, pyöryköissä – katso 8 arkiohjetta

Katso myös Anna.fi/ruoka: Kalapullat ja kirpeä kastike


Kommentoi

Kommentoi juttua: Kalapihvit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.