Kalastajan pasta
Kalastajan pastassa yhdistyvät simpukat, vaalea kala ja herkullinen pasta.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
Kalastajan pasta:
- 500 g simpukoita, esim. vongole
- 12 kuorittua, keitettyä jättikatkaravunpyrstöä
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 pieni fenkoli
- ½ punainen chili
- 2 rkl oliiviöljyä
- 300 g ruodotonta vaaleaa kalaa, esim. kuhaa
- 250 g kirsikkatomaatteja
- 3 dl kuohukermaa
- 1 dl anisviinaa, esim. Pernod tai Ouzo
- 1 dl kalalientä
- ripaus suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
- n. 400 g pastaa
- oliiviöljyä
- 1 sitruuna
Valmistusohje
1. Raaputa simpukoiden kuorista juuresveitsen tylpällä reunalla kaikki irtoava lika pois. Nyhdä saranapuolelta pois simpukoiden parta.
2. Harjaa jokainen simpukka huolella juuresharjalla puhtaaksi juoksevan kylmän veden alla. Heitä pois kuoreltaan vaurioituneet simpukat ja sellaiset, joiden kuoret eivät sulkeudu napsautettaessa.
3. Tee pienet viillot rapujen selkään ja poista tummat suolet. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Leikkaa fenkoli hyvin ohuiksi viipaleiksi ja paloittele chili. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää kasvikset ja anna niiden kuullottua pehmeiksi.
4. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Paloittele kala ja puolita kirsikkatomaatit. Lisää kattilaan kerma, anisviina sekä kalaliemi ja kiehauta. Lisää simpukat, kala sekä tomaatit ja keitä kovalla lämmöllä kannen alla noin 3 minuuttia, kattilaa välillä kannen avulla kevyesti ravistaen. Simpukat ovat valmiita, kun kuoret ovat auenneet.
5. Nosta kattila syrjään ja valuta pasta. Poista aukeamattomat simpukat ja lisää simpukkakattilaan valutettu pasta, ravunpyrstöt ja mausteet. Sekoita varovaisesti nostellen.
6. Annostele pasta lautasille ja valuta pinnalle oliiviöljyä. Tarjoile sitruunalohkon ja tuoreen maalaisleivän kanssa.
Kokeile myös muita äyriäisreseptejä:
Pekonivoilla gratinoidut osterit
Paistetut kampasimpukat ja meloni-avokadosalsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Kalastajan pasta